Lax med blomkålspuré

Lax med blomkålspuré

30 min
Huvudrätt
Kokt lax i portionsbitar är snabblagad och god mat. Här får laxen sjuda i fiskbuljong i tio minuter för att sedan serveras med en god blomkålspuré.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/lax-med-blomkalspure/

Gör så här

  • Skär blomkålen i mindre bitar och koka i grädde och mjölk tills blomkålen är mjuk. Häll av men spara spadet.
  • Mixa blomkålen med stavmixer till en slät puré, späd med kokspadet till önskad konsistens. Smaka av med salt, peppar och citron.
  • Koka upp fiskbuljongen i en traktörpanna eller vid kastrull.
  • Skär laxen i portionsbitar och sjud den i buljongen under lock ca 10 min.
  • Servera laxen med blomkålspurén, kokt potatis och en sallad av blomkålsbuketter, grönsallad och strimlade torkade aprikoser.
Klart!
Energi:

455 kcal

Protein: 29 g
Kolhydrater: 10 g
Fett: 34 g

Ingredienser

Laxfilé
500 g
Fiskbuljong
1 liter
Blomkålspuré:
Färsk blomkål
500 g
2½ dl
1½ dl
Salt och peppar
Citronsaft
½ msk