Lax med blomkålspuré

Lax med blomkålspuré

Betyg

(41 st)

Kokt lax i portionsbitar är snabblagad och god mat. Här får laxen sjuda i fiskbuljong i tio minuter för att sedan serveras med en god blomkålspuré.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • 500 g laxfilé
  • 1 liter fiskbuljong

Blomkålspuré:

Gör så här:

Gör så här:

Skär blomkålen i mindre bitar och koka i grädde och mjölk tills blomkålen är mjuk. Häll av men spara spadet. Mixa blomkålen med stavmixer till en slät puré, späd eventuellt med kokspadet till önskad konsistens. Smaka av med salt, peppar och citron. Koka upp fiskbuljongen i en traktörpanna eller vid kastrull. Skär laxen i portionsbitar och sjud den i buljongen under lock ca 10 min. Servera laxen med blomkålskrämen.

Näringsvärden, per Portion

  • Energi: 455 kcal
  • Protein: 29 g
  • Kolhydrater: 10 g
  • Fett: 34 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem