Lax med blomkålspuré

Lax med blomkålspuré

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(61 st)

Kokt lax i portionsbitar är snabblagad och god mat. Här får laxen sjuda i fiskbuljong i tio minuter för att sedan serveras med en god blomkålspuré.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Ta bort recept' : 'Spara recept' }}
Liknande recept

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

  • Mathem

Ingredienser

Antal portioner

  • 500 g laxfilé
  • 1 liter fiskbuljong

Blomkålspuré:

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

  • Mathem

Gör så här

Gör så här

Skär blomkålen i mindre bitar och koka i grädde och mjölk tills blomkålen är mjuk. Häll av men spara spadet. Mixa blomkålen med stavmixer till en slät puré, späd eventuellt med kokspadet till önskad konsistens. Smaka av med salt, peppar och citron. Koka upp fiskbuljongen i en traktörpanna eller vid kastrull. Skär laxen i portionsbitar och sjud den i buljongen under lock ca 10 min. Servera laxen med blomkålskrämen.

Näringsvärden, per Portion

  • Energi: 455 kcal
  • Protein: 29 g
  • Kolhydrater: 10 g
  • Fett: 34 g

Skriv ut

Källa:

Andra goda förslag