Lax i ugn med spenat och citronsås
30 min
Huvudrätt
Lunch
Middag
•
Ugnsbakad rosmarinlax med smörfräst spenat och krämig sås. En enkel och god vardagsrätt!
Ingredienser
|
Laxfilé à 125 g
|
4 bitar |
|---|---|
|
Bladspenat
|
250 g |
| 1 msk | |
|
Salt
|
1 tsk |
|
Svartpeppar
|
1 krm |
|
Hackad färsk rosmarin
|
1 msk |
| 3 dl | |
|
Citron, finrivet skal och saft
|
1 |
|
Potatis, till servering
|
900 g |
|---|---|
|
Broccoli
|
250 g |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Blanda en klick Bregott Havssalt med dina nykota potatisar så smakar de ännu godare!
Näringsvärden, per port
Energi:
575 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 10,4 g |
| Protein: | 28 % | 39,6 g |
| Fett: | 38,1 % | 24,8 g |
| Kolhydrater: | 33,9 % | 48 g |
Håll koll på tempen
Perfekt innertemperatur för lax är 52-56°.
Lär dig mer om innertemperaturer: Innertemperatur för lax – så lyckas du med laxen