Lax i ugn med spenat och citronsås
30 min
Huvudrätt
Lunch
Middag
•

Ugnsbakad rosmarinlax med smörfräst spenat och krämig sås. En enkel och god vardagsrätt!
Ingredienser
Laxfilé à 125 g
|
4 bitar |
---|---|
Bladspenat
|
200 g |
Arla Köket® Smör- & rapsolja
|
1½ msk |
Salt
|
1 tsk |
Peppar
|
1 krm |
Hackad färsk rosmarin
|
1 msk |
Kelda® Bechamelsås
|
3 dl |
Citron, finrivet skal och saft
|
1 |
Potatis, till servering
|
900 g |
---|
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Blanda en klick Bregott Havssalt med dina nykota potatisar så smakar de ännu godare!
Näringsvärden, per port inkl potatis
Energi:
525 kcal
Näringsvärden per port inkl potatis | |
---|---|
Protein: | 30 g |
Fett: | 23 g |
Kolhydrater: | 46 g |
Håll koll på tempen
Perfekt innertemperatur för lax är 52-56°.
Lär dig mer om innertemperaturer: Innertemperatur för lax – så lyckas du med laxen

