Lax i ugn med spenat och citronsås

30 min Huvudrätt Lunch Middag
Lax i ugn med spenat och citronsås

Ugnsbakad rosmarinlax med smörfräst spenat och krämig sås. En enkel och god vardagsrätt!

Ingredienser

Laxfilé à 125 g
4 bitar
Bladspenat
250 g
1 msk
Salt
1 tsk
Svartpeppar
1 krm
Hackad färsk rosmarin
1 msk
3 dl
Citron, finrivet skal och saft
1
Potatis, till servering
900 g
Broccoli
250 g

Gör så här

  • Sätt ugnen på 200° eller 180° varmluft.
  • Koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten. Skär broccoli i buketter och låt koka med potatisen de sista 3 min.
  • Fräs spenaten i smör-&rapsolja och lägg i en ugnssäker form. Lägg på laxbitarna. Salta, peppra och strö över rosmarin.
  • Blanda såsen med citronskalet och smaka av med citronsaften. Häll såsen i formen och tillaga i mitten av ugnen ca 15 min. Servera med kokt potatis och broccoli.
Markera receptet som tillagat

Blanda en klick Bregott Havssalt med dina nykota potatisar så smakar de ännu godare!

Näringsvärden, per port

Energi:

575 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per port
Fiber: - 10,4 g
Protein: 28 % 39,6 g
Fett: 38,1 % 24,8 g
Kolhydrater: 33,9 % 48 g

Håll koll på tempen

Perfekt innertemperatur för lax är 52-56°.

Lär dig mer om innertemperaturer: Innertemperatur för lax – så lyckas du med laxen

https://www.arla.se/recept/lax-i-ugn-med-spenat-och-citronsas/