Lax i ugn med spenat och citronsås
30 min
Huvudrätt
Lunch
Middag
•
Ugnsbakad rosmarinlax med smörfräst spenat och krämig sås. En enkel och god vardagsrätt!
Ingredienser
|
Laxfilé à 125 g
|
4 bitar |
|---|---|
|
Bladspenat
|
200 g |
| 1½ msk | |
|
Salt
|
1 tsk |
|
Peppar
|
1 krm |
|
Hackad färsk rosmarin
|
1 msk |
| 3 dl | |
|
Citron, finrivet skal och saft
|
1 |
|
Potatis, till servering
|
900 g |
|---|
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Blanda en klick Bregott Havssalt med dina nykota potatisar så smakar de ännu godare!
Näringsvärden, per port inkl potatis
Energi:
525 kcal
| Näringsvärden per port inkl potatis | |
|---|---|
| Protein: | 30 g |
| Fett: | 23 g |
| Kolhydrater: | 46 g |
Håll koll på tempen
Perfekt innertemperatur för lax är 52-56°.
Lär dig mer om innertemperaturer: Innertemperatur för lax – så lyckas du med laxen