Lax i ugn med sparris och grönt smör
45 min
•
Arbetstid: 30 min
Huvudrätt
Middag
Varmrätt
•
Ingredienser
|
Lax
|
600 g |
|---|---|
| 50 g | |
|
Rödlök
|
½ |
|
Broccoli
|
250 g |
|
Körsbärstomater
|
250 g |
|
Flingsalt
|
1 msk |
Kall sås till lax:
| 3 dl | |
|
Finskuren färsk gräslök
|
2 msk |
|
Rödlök, finhackad
|
½ |
|
Citron, finrivet skal
|
1 |
|
Stenbitsrom
|
2 msk |
|
Dijonsenap
|
1 tsk |
|
Salt och svartpeppar
|
Till servering:
|
Potatis
|
900 g |
|---|
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Får du smör över? Forma det till en rulle i smörpapper och lägg i frysen. Ta fram och riv över all mat du vill sätta extra smak på!
Näringsvärden, per port
Energi:
366 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 5,2 g |
| Protein: | 22,8 % | 20,6 g |
| Fett: | 50,3 % | 20,8 g |
| Kolhydrater: | 26,9 % | 24,3 g |