Lax i ugn med krämig penne, spenat och chili

Lax i ugn med krämig penne, spenat och chili

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(52 st)

Lax är en favorit både till vardag och fest. Här får den sällskap av en snabb och krämig sås med god syra från grädden. Riv gärna lite citronskal över fisken innan servering.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Ta bort recept' : 'Spara recept' }}
Liknande recept

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

  • Mathem

Ingredienser

Antal portioner

  • 4 bitar lax à 125 g
  • 1 tsk salt

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

  • Mathem

Gör så här

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 125°. Smörj en ugnssäker form och lägg i laxen, salta. Tillaga i mitten av ugnen ca 15 min tills laxen har en innertemperatur på 45-50°.
  1. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
  2. Koka upp den syrade grädden, häll i osten och rör försiktigt tills osten smält.
  3. Dela, kärna ur och hacka chilipepparn. Blanda den nykokta pastan med ostsåsen, vänd ner chilipeppar, spenat och dill.
  4. Smaka ev av med salt. Servera pastan med laxen.

Näringsvärden, per port

  • Energi: 810 kcal
  • Protein: 41 g
  • Kolhydrater: 56 g
  • Fett: 47 g

Skriv ut

Källa:

Andra goda förslag