Lax i ugn med krämig penne, spenat och chili

Lax i ugn med krämig penne, spenat och chili

Betyg

(34 st)

Lax är en favorit både till vardag och fest. Här får den sällskap av en snabb och krämig sås med god syra från grädden. Riv gärna lite citronskal över fisken innan servering.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • 4 bitar lax à 125 g
  • 1 tsk salt

Gör så här:

Gör så här:

Sätt ugnen på 125°. Smörj en ugnssäker form och lägg i laxen, salta. Tillaga i mitten av ugnen ca 15 min tills laxen har en innertemperatur på 45-50°.

Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Koka upp den syrade grädden, häll i osten och rör försiktigt tills osten smält. Dela, kärna ur och hacka chilipepparn. Blanda den nykokta pastan med ostsåsen, vänd ner chilipeppar, spenat och dill. Smaka ev av med salt. Servera pastan med laxen.

Näringsvärden, per port

  • Energi: 810 kcal
  • Protein: 41 g
  • Kolhydrater: 56 g
  • Fett: 47 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem