Lax i ugn med krämig penne, spenat och chili

Lax i ugn med krämig penne, spenat och chili

Huvudrätt
Lax är en favorit både till vardag och fest. Här får den sällskap av en snabb och krämig sås med god syra från grädden. Riv gärna lite citronskal över fisken innan servering.
Provlagat av Årets Kock Provlagat av Årets Kock
https://www.arla.se/recept/lax-i-ugn-med-kramig-penne-spenat-och-chili/

Gör så här

  • Sätt ugnen på 125° eller 100° varmluft. Smörj en ugnssäker form och lägg i laxen, salta. Tillaga i mitten av ugnen ca 15 min tills laxen har en innertemperatur på 45-50°.
  • Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
  • Koka upp den syrade grädden, häll i osten och rör försiktigt tills osten smält.
  • Dela, kärna ur och hacka chilipepparn. Blanda den nykokta pastan med ostsåsen, vänd ner chilipeppar, spenat och dill.
  • Smaka ev av med salt. Servera pastan med laxen.
Klart!
Energi:

810 kcal

Protein: 41 g
Kolhydrater: 56 g
Fett: 47 g

Ingredienser

Pasta penne
300 g
Chilipeppar
1
3 dl
2½ dl
Babyspenat
65 g
Hackad färsk dill
½ dl
Salt
Lax à 125 g
4 bitar
Salt
1 tsk