Lax Banh mi
60+ min

Lax Banh mi

En vietnamesisk street food-klassiker som här piggas upp med kallrökt lax och yoghurtsås med sting. Gör mycket av de picklade grönskerna, de håller länge i kylen och är goda till det mesta.
Betyg (0 st)

Mitt betyg:

Lax Banh mi

En vietnamesisk street food-klassiker som här piggas upp med kallrökt lax och yoghurtsås med sting. Gör mycket av de picklade grönskerna, de håller länge i kylen och är goda till det mesta.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Visste du att du kan få alla ingredienserna levererade hem till dig.

Lägg i inköpslista

Antal portioner
  • 150 g kallrökt lax
  • 1 baguette
  • 1 huvud gemsallad
  • ½ gurka
  • ½ dl plockad färsk koriander

Picklade grönsaker:

  • 2 dl risvinäger
  • 1 dl vatten
  • 1 dl strösocker
  • 0.3 rättikor, ca 6 cm
  • 2 rödlökar

Yoghurtsås:

Gör så här:

Börja med de picklade grönsakerna. Blanda vinäger, vatten och socker. Skala och skiva rättikan och rödlöken tunt. Lägg rättika och rödlök i lagen, låt stå ca 3 tim i kyl. Blanda ihop ingredienserna till yoghurtsåsen. Dela baguetten i 4 delar .Skär ett snitt i bröden utan att skära igenom. Plocka salladen. Skiva gurkan. Fördela yoghurtsåsen på bröden, lägg sedan på alla ingredienser. och skär dem därefter på mitten.

Källa:

Rekommenderade produkter

Näringsvärden, per port

  • Energi: 425 kcal
  • Fett: 12 g
  • Kolhydrater: 54 g
  • Protein: 21 g
Skriv ut

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Visste du att du kan få alla ingredienserna levererade hem till dig.