Laxwok
30 min
Huvudrätt
•
En smakrik och krämig laxwok med smak av färsk ingefära, chili, sesamolja och soja. Toppa den gärna med färsk koriander och pressa över limesaft precis innan servering. Det går fint att byta ut grönsakerna mot t ex morötter, pak choi, svamp och fint skuren zucchini.
Karolina Sparring
Kock och receptansvarig Arla Mat
Provlagat av Arla Mat
Gör så här
Energi:
812 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Protein: | 31 g |
Kolhydrater: | 59 g |
Fett: | 50 g |
Ingredienser
Laxfilé
|
400 g |
---|---|
Vitlöksklyftor
|
2 |
Finhackad färsk ingefära
|
3 msk |
Färsk röd chili
|
1 |
Broccoli, gärna sparrisbroccoli
|
250 g |
Salladslökar
|
4 |
Röd paprika
|
1 |
Rapsolja, till stekning
|
3 msk |
Japansk soja
|
3 msk |
---|---|
Sesamolja
|
2 msk |
Fisksås
|
1 msk |
Strösocker
|
1 msk |
2 dl |
Till servering:
Äggnudlar
|
250 g |
---|---|
Färsk koriander
|
1 kruka |
Lime
|
1 |