Teriyakilax
45 min
Huvudrätt
•
Detta är en smakrik teriyakilax som passar fint att bjuda på vid festliga tillfällen. Lax, broccoli och morötter samsas i en smakrik sås som blandas med äggnudlar. Toppa din teriyakilax med salladslök och färsk koriander. Servera och njut!
Karolina Sparring
Kock och receptansvarig Arla Mat
Provlagat av Arla Mat
Gör så här
Energi:
745 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Protein: | 35 g |
Kolhydrater: | 60 g |
Fett: | 40 g |
Ingredienser
Laxfilé
|
500 g |
---|---|
Broccoli
|
250 g |
Morötter
|
2 |
Vitlöksklyftor
|
3 |
2 msk | |
Salt
|
1 tsk |
Teriyakisås
|
1 dl |
Japansk soja
|
2 msk |
Chili flakes
|
1- 2 tsk |
2½ dl |
Till servering:
Äggnudlar
|
250 g |
---|---|
Salladslök
|
½ knippe |
Färsk koriander
|