Citron- och fänkålsrub

10 min
Citron- och fänkålsrub

En lakritssmakande rub som passar till både vit fisk, lax och fläskkött. Om du grillar fisk kan du klappa in ruben ca 1 timme innan grillning. Saltet rimmar fisken lätt och gör att den håller ihop bättre på grillen.

Ingredienser

Fänkålsfrön
2 msk
Dillfrön
1 msk
Senapsfrön
1 tsk
Salt
1 tsk
Farinsocker
1 tsk
Citron
skalet av 1

Gör så här

  • Mortla fänkålsfrön, dillfrön och senapsfrön med saltet. Blanda med socker och citronskal.
  • Klappa in ca 2 tsk rub på portionsbitar av t ex lax.
Lägg till recept till tillagad

Använd gärna ekologiska citroner, de är obesprutade och är därför bra att använda när man ska riva skalet. Använd gärna en elektrisk kryddkvarn alt kaffekvarn istället för en mortel.

https://www.arla.se/recept/citron--och-fankalsrub/