Citron- och fänkålsrub

Citron- och fänkålsrub

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(5 st)

En lakritssmakande rub som passar till både vit fisk, lax och fläskkött. Om du grillar fisk kan du klappa in ruben ca 1 timme innan grillning. Saltet rimmar fisken lätt och gör att den håller ihop bättre på grillen.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Ta bort recept' : 'Spara recept' }}
Liknande recept

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

  • Mathem

Ingredienser

Antal portioner

  • 2 msk hela fänkålsfrön
  • 1 msk dillfrön
  • 1 tsk senapsfrön
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk farinsocker
  • skalet av 1 citron

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

  • Mathem

Gör så här

Gör så här

Mortla fänkålsfrön, dillfrön och senapsfrön med saltet. Blanda med socker och citronskal. Klappa in ca 2 tsk rub på varje portionsbit.

Tips:

Använd gärna ekologiska citroner, de är obesprutade och är därför bra att använda när man ska riva skalet.
Använd gärna en elektrisk kryddkvarn alt kaffekvarn istället för en mortel.

Skriv ut

Källa:

Andra goda förslag