Citron- och fänkålsrub

Citron- och fänkålsrub

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(4 st)

En lakritssmakande rub som passar till både vit fisk, lax och fläskkött. Om du grillar fisk kan du klappa in ruben ca 1 timme innan grillning. Saltet rimmar fisken lätt och gör att den håller ihop bättre på grillen.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • 2 msk hela fänkålsfrön
  • 1 msk dillfrön
  • 1 tsk senapsfrön
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk farinsocker
  • skalet av 1 citron

Gör så här:

Gör så här:

Mortla fänkålsfrön, dillfrön och senapsfrön med saltet. Blanda med socker och citronskal. Klappa in ca 2 tsk rub på varje portionsbit.

Tips:

Använd gärna ekologiska citroner, de är obesprutade och är därför bra att använda när man ska riva skalet.
Använd gärna en elektrisk kryddkvarn alt kaffekvarn istället för en mortel.

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem