Lättfryst yoghurttårta
2 tim
Buffé
Efterrätt
Frysbar
•
Frisk och god tårta med hallon och yoghurtmousse som går bra att göra i förväg och ha i frysen. Blanda gärna med andra färska bär som garnering, snyggt och gott!
Ingredienser
|
Ägg
|
4 |
|---|---|
|
Strösocker
|
2 dl |
|
Vetemjöl
|
1 dl |
|
Potatismjöl
|
2 msk |
|
Bakpulver
|
1 tsk |
Hallonkräm:
|
Gelatinblad
|
2 |
|---|---|
|
Hallon
|
225 g |
|
Citron
|
saften av 1 |
|
Strösocker
|
2 msk |
Yoghurtmousse:
| 5 dl | |
|
Florsocker
|
3 dl |
|
Citron
|
rivet skal och saft av 1 |
|
Gelatinblad
|
2 |
| 2 dl |
|
Hallon à 125 g
|
1 ask |
|---|
Gör så här
Tårtbotten:
Halloncrème:
Yoghurtmousse:
Montering:
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per bit
Energi:
233 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per bit | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 1,9 g |
| Protein: | 7,5 % | 4,3 g |
| Fett: | 36,8 % | 9,7 g |
| Kolhydrater: | 55,7 % | 31,9 g |