Lättfryst yoghurttårta

2 tim Buffé Efterrätt
Frysbar
Lättfryst yoghurttårta

Frisk och god tårta med hallon och yoghurtmousse som går bra att göra i förväg och ha i frysen. Blanda gärna med andra färska bär som garnering, snyggt och gott!

Ingredienser

Ägg
4
Strösocker
2 dl
Vetemjöl
1 dl
Potatismjöl
2 msk
Bakpulver
1 tsk

Hallonkräm:

Gelatinblad
2
Hallon
225 g
Citron
saften av 1
Strösocker
2 msk

Yoghurtmousse:

5 dl
Florsocker
3 dl
Citron
rivet skal och saft av 1
Gelatinblad
2
2 dl
Hallon à 125 g
1 ask

Gör så här

Tårtbotten:

  • Sätt ugnen på 175° eller 160° varmluft.
  • Smörj och bröa en rund form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
  • Vispa ägg och socker fluffigt. Sikta i mjöl, potatismjöl och bakpulver.
  • Klicka ut smeten i formen. Grädda i mitten av ugnen ca 25 min. Låt kallna.

Halloncrème:

  • Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten ca 5 min.
  • Blanda övriga ingredienser i en kastrull och koka upp.
  • Rör ner gelatinbladen i hallonblandningen. Låt kallna.

Yoghurtmousse:

  • Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten ca 5 min.
  • Vispa grädden lätt.
  • Värm citronskal och saft. Rör ner gelatinbladen i citronen.
  • Blanda yoghurt och florsocker i en bunke. Rör ner citronblandningen i yoghurten.
  • Vänd till sist ner grädden i yoghurtblandningen.

Montering:

  • Dela tårtbotten i 2 bottnar.
  • Plasta en rund form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
  • Häll ner ½ av yoghurtmoussen i botten på formen. Lägg i en tårtbottnen.
  • Häll hallonkrämen på bottnen och därefter resten av yoghurtmoussen. Avsluta med den sista bottnen.
  • Täck tårtan med plastfilm och ställ i frysen minst 2 tim.
  • Stjälp upp tårtan på ett fat, låt tina minst 30 min.
  • Toppa tårtan med färska hallon.
Klart!

Näringsvärden, per bit

Energi:

230 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 5 g
Kolhydrater: 30 g
Fett: 10 g
https://www.arla.se/recept/lattfryst-yoghurttarta/