Långpannekaka med bär

Långpannekaka med bär

45 min Efterrätt
En lättbakad och smarrig kaka med bär som bakas i långpanna passar bra om man bakar till många. Välj bär efter säsong och toppa med flagad mandel istället för pärlsocker, eller både och! Servera gärna långpannekaka med bär med vaniljsås.
Carolina Soudah
Carolina Soudah Receptkreatör
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/langpannekaka-med-bar/

Gör så här

  • Värm ugnen till 200°.
  • Smörj och bröa en långpanna, ca 30x40 cm.
  • Smält smöret och låt det svalna. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljpulver i en skål.
  • Tillsätt mjölblandningen och hälften av mjölken till äggsmeten och vispa snabbt ihop till en slät smet. Vänd ner resterande mjölk och det smälta smöret.
  • Häll smeten i formen. Strö över bär och pärlsocker.
  • Grädda i mitten av ugnen ca 25 min. Känn efter med en sticka att kakan är klar.
  • Skär upp i 20 bitar och servera med vaniljsåsen.
Klart!

Smaksätt smeten med 1 msk stött kardemumma!

Energi:

273 kcal

Protein: 5 g
Kolhydrater: 39 g
Fett: 10 g

Ingredienser

200 g
Ägg
4
Strösocker
4 dl
Vetemjöl, ca 480 g
8 dl
Bakpulver
1 msk
Vaniljpulver
2 krm
4 dl
Frysta hallon och blåbär
250 g
Pärlsocker
½ dl