Långpannebröd med brödkryddor

Långpannebröd med brödkryddor

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(20 st)

Lättbakat, mörkt bröd med härligt smak av anis och fänkål. Bryt bitar och bred på smör och ost.

Liknande recept
Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 24 bitar

Gör så här

Gör så här

Värm mjölken till max 37°. Smula ner jästen i en bunke, tillsätt mjölken och rör så den löser sig. Tillsätt sirap, smör-&rapsolja, 1 tsk fänkålsfrö, anis, rågmjöl och vetemjöl. Knåda till en smidig deg minst 5 min, tillsätt saltet mot slutet. Låt jäsa övertäckt ca 1 tim. Tryck ut degen i en smord långpanna. Skär i portionsrutor. Sätt ugnen på 225°. Låt jäsa övertäckt ca 30 min. Strö resten av fänkålsfröna och flingsalt på brödet. Grädda i mitten av ugnen ca 25 min. Låt svalna på galler.

Tips:

Tag 2-3 msk smör-&rapsolja på degen när du trycker ut degen.
Du kan kontrollera innertemperaturen på ditt bröd för att vara säker på att det är färdigbakat. Innertemperaturen på bröd ska vara mellan 96°- och 98°.

Näringsvärden, per bit

  • Energi: 200 kcal
  • Protein: 5 g
  • Kolhydrater: 37 g
  • Fett: 3 g

Skriv ut

Källa: