Långbakade mandeläpplen

Långbakade mandeläpplen

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(25 st)

Långbakade äpplen får en intensiv smak och fyllningen blir god och seg som kola. En härlig efterrätt som passar bra med en klick grädde eller en skopa vaniljglass.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Ta bort recept' : 'Spara recept' }}
Liknande recept
Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

Gör så här

Gör så här

Sätt ugnen på 125°. Kärna ur äpplena och ställ i en ugnssäker form. Riv mandelmassan och arbeta ihop med smör, socker och kanel. Fördela det mesta av fyllningen i äpplena, toppa med resten. Täck äpplena med bakplåtspapper. Baka i mitten av ugnen ca 2 tim. Servera äpplena med lättvispad grädde.

Näringsvärden, per port

  • Energi: 450 kcal
  • Protein: 4 g
  • Kolhydrater: 38 g
  • Fett: 31 g

Skriv ut

Källa:

Andra goda förslag