Långbakade mandeläpplen

Långbakade mandeläpplen

60+ min Efterrätt
Långbakade äpplen får en intensiv smak och fyllningen blir god och seg som kola. En härlig efterrätt som passar bra med en klick grädde eller en skopa vaniljglass.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat

Gör så här

  • Sätt ugnen på 125°.
  • Kärna ur äpplena och ställ i en ugnssäker form.
  • Riv mandelmassan och arbeta ihop med smör, socker och kanel. Fördela det mesta av fyllningen i äpplena, toppa med resten.
  • Täck äpplena med bakplåtspapper. Baka i mitten av ugnen ca 2 tim.
  • Servera äpplena med lättvispad grädde.
Klart!
Energi:

450 kcal

Protein: 4 g
Kolhydrater: 38 g
Fett: 31 g

Ingredienser

Medelstora äpplen, fasta och syrliga
8
Mandelmassa
200 g
100 g
Mörkt muscovadosocker
1 dl
Malen kanel
1 tsk
3 dl