Lammstek med varmt örtsmör

Lammstek med varmt örtsmör

60+ min
Saftig och mör lammstek med varmt örtsmör. Den här lammsteken bakas med en smörig rub med örter, citron och kapris. Underbart god och utmärkt att göra till middag när du har lite mer tid över. Låt steken vila innan servering så blir den extra saftig!
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat

Gör så här

  • Sätt ugnen på 250°.
  • Smält smöret och blanda med vitlök, rosmarin, citronskal, salt och peppar.
  • Bred blandningen runtom steken och lägg den i en ugnssäker form eller långpanna.
  • Stek i mitten av ugnen ca 10 min. Sänk värmen till 150° och fortsätt steka till 60° innertemperatur, ca 1 ½ tim.
  • Ta ut steken och låt vila.
  • Smält smöret i en kastrull och tillsätt övriga ingredienser. Smaka av med salt och peppar.
  • Skär lammsteken i skivor och servera med det varma örtsmöret.
Klart!
Energi:

275 kcal

Protein: 34 g
Kolhydrater: 1 g
Fett: 15 g

Ingredienser

Lammstek med ben
2 kg
Benfri lammstek
eller 1,3 kg
2 msk
Hackade vitlöksklyftor
2
Hackad färsk rosmarin
1 msk
Citron
rivet skal av 1
Salt
2 tsk
Svartpeppar
2 krm
100 g
Stor hackad vitlöksklyfta
1
Hackad färsk rosmarin
1 msk
Hackad bladpersilja
1 dl
Citron
rivet skal av 1
Hackad kapris
2 msk
Hackade sardellfiléer
2