Lammstek med varmt örtsmör

Lammstek med varmt örtsmör

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(12 st)

60+ min

När köttet bakas med en smörig rub med örter, citron och kapris blir det både saftigt och smältande mört. Särskilt om du låter det vila innan servering.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Ta bort recept' : 'Spara recept' }}
Liknande recept

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

  • Mathem

Ingredienser

Antal portioner

  • 2 kg lammstek med ben
  • eller 1.3 kg benfri lammstek
  • 2 msk Arla® Svenskt Smör Normalsaltat 82%
  • 2 hackade vitlöksklyftor
  • 1 msk hackad färsk rosmarin
  • rivet skal av 1 citron
  • 2 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 100 g Arla® Svenskt Smör Normalsaltat 82%
  • 1 stor hackad vitlöksklyfta
  • 1 msk hackad färsk rosmarin
  • 1 dl hackad bladpersilja
  • rivet skal av 1 citron
  • 2 msk hackad kapris
  • 2 hackade sardellfiléer

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

  • Mathem

Gör så här

Gör så här

Sätt ugnen på 250°. Smält smöret och blanda med vitlök, rosmarin, citronskal, salt och peppar. Bred blandningen runtom steken och lägg den i en ugnssäker form eller långpanna. Stek i mitten av ugnen ca 10 min. Sänk värmen till 150° och fortsätt steka till 60° innertemperatur, ca 1 ½ tim. Ta ut steken och låt vila.

Smält smöret i en kastrull och tillsätt övriga ingredienser. Smaka av med salt och peppar. Skär steken i skivor och servera med det varma örtsmöret.

Näringsvärden, per port

  • Energi: 275 kcal
  • Protein: 34 g
  • Kolhydrater: 1 g
  • Fett: 15 g

Skriv ut

Källa:

Andra goda förslag