Lammstek med varmt örtsmör

Lammstek med varmt örtsmör

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(4 st)

60+ min

När köttet bakas med en smörig rub med örter, citron och kapris blir det både saftigt och smältande mört. Särskilt om du låter det vila innan servering.

Liknande recept
Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • 2 kg lammstek med ben
  • eller 1.3 kg benfri lammstek
  • 2 msk Arla® Svenskt Smör Normalsaltat 82%
  • 2 hackade vitlöksklyftor
  • 1 msk hackad färsk rosmarin
  • rivet skal av 1 citron
  • 2 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 100 g Arla® Svenskt Smör Normalsaltat 82%
  • 1 stor hackad vitlöksklyfta
  • 1 msk hackad färsk rosmarin
  • 1 dl hackad bladpersilja
  • rivet skal av 1 citron
  • 2 msk hackad kapris
  • 2 hackade sardellfiléer

Gör så här

Gör så här

Sätt ugnen på 250°. Smält smöret och blanda med vitlök, rosmarin, citronskal, salt och peppar. Bred blandningen runtom steken och lägg den i en ugnssäker form eller långpanna. Stek i mitten av ugnen ca 10 min. Sänk värmen till 150° och fortsätt steka till 60° innertemperatur, ca 1 ½ tim. Ta ut steken och låt vila.

Smält smöret i en kastrull och tillsätt övriga ingredienser. Smaka av med salt och peppar. Skär steken i skivor och servera med det varma örtsmöret.

Näringsvärden, per port

  • Energi: 275 kcal
  • Protein: 34 g
  • Kolhydrater: 1 g
  • Fett: 15 g

Skriv ut

Källa: