Lammstek med tahinikryddad tomatsås
1 tim 30 min
Huvudrätt
•
Tahini reder såsen och gör den krämig, nötig och alldeles underbar. Använd en ljus tahini gjord på skalade sesamfrön. Prova även såsen till stekt halloumi eller pasta.
Provlagat av Arla Mat
Gör så här
Tomatsås:
Ge lammet extra smak med skalade vitlöksklyftor och färska rosmarinkvistar. Stick hål i köttet genom nätet och tryck in vitlök och rosmarin.
Energi:
480 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Protein: | 34 g |
Kolhydrater: | 35 g |
Fett: | 20 g |
Ingredienser
Lammstek:
Benfri lammstek
|
800 g |
---|---|
Salt
|
1½ tsk |
Svartpeppar
|
1 tsk |
Sparrispotatis eller delikatesspotatis
|
1 kg |
---|---|
Aubergine
|
1 |
Kalamataoliver
|
2 dl |
Färsk rosmarin
|
½ kruka |
Olivolja
|
2 msk |
Salt
|
1 tsk |
Tomatsås:
50 g | |
Gul lök
|
½ |
Vitlöksklyftor
|
2 |
Krossade tomater, à 400 g
|
1 burk |
Vatten
|
2 dl |
Ljus tahini
|
3 msk |
Strösocker
|
½ tsk |
Salt och svartpeppar
|