Lammstek med citron- och gräddkokt kronärtskocka

Lammstek med citron- och gräddkokt kronärtskocka

Betyg

(64 st)

Rosa lammstek med smakrik sky som används till den ljuvligt goda såsen som smakar av citron och timjan. Servera gärna lammsteken som en festlig söndagsstek.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

Gör så här:

Gör så här:

Sätt ugnen på 175°. Skala och finhacka vitlöksklyftorna. Blanda dem med 2 msk timjan, rivet skal av 1 citron, smör-&rapsolja och flingsalt. Gnid in steken med blandningen. Lägg den i en ugnssäker form. Stek i mitten av ugnen tills innertemperaturen är 56°, ca 1 tim. Koka ihop stekskyn med grädde och fond i en kastrull, ca 5 min. Tillsätt avrunna kronärtskockor, resterande timjan och citron. Koka ytterligare 3–5 min. Smaka av med salt och peppar. Skär steken i skivor. Servera med gräddkokta kronärtskockor och pressad potatis.

Näringsvärden, per port inklusive tillbehör

  • Energi: 543 kcal
  • Protein: 37 g
  • Kolhydrater: 37 g
  • Fett: 27 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem