Lammstek med citron- och gräddkokt kronärtskocka

Lammstek med citron- och gräddkokt kronärtskocka

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(64 st)

Rosa lammstek med smakrik sky som används till den ljuvligt goda såsen som smakar av citron och timjan. Servera gärna lammsteken som en festlig söndagsstek.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

Gör så här:

Gör så här:

Sätt ugnen på 175°. Skala och finhacka vitlöksklyftorna. Blanda dem med 2 msk timjan, rivet skal av 1 citron, smör-&rapsolja och flingsalt. Gnid in steken med blandningen. Lägg den i en ugnssäker form. Stek i mitten av ugnen tills innertemperaturen är 56°, ca 1 tim. Koka ihop stekskyn med grädde och fond i en kastrull, ca 5 min. Tillsätt avrunna kronärtskockor, resterande timjan och citron. Koka ytterligare 3–5 min. Smaka av med salt och peppar. Skär steken i skivor. Servera med gräddkokta kronärtskockor och pressad potatis.

Näringsvärden, per port inklusive tillbehör

  • Energi: 543 kcal
  • Protein: 37 g
  • Kolhydrater: 37 g
  • Fett: 27 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem