&w=1680&h=750&scale=both&ak=f525e733&hm=8be0a3a4)
Lammstek med citron- och gräddkokt kronärtskocka
Rosa lammstek med smakrik sky som används till den ljuvligt goda såsen som smakar av citron och timjan. Servera gärna lammsteken som en festlig söndagsstek.
Ingredienser
Antal portioner
- 900 g benfri lammstek
- 2 stora vitlöksklyftor
- 3 msk hackad färsk timjan
- rivet skal och saft av 2 citroner
-
2 msk Arla® Smör&rapsolja gourmet
- 1 msk flingsalt
-
5 dl Kelda® matlagningsgrädde
- 3 msk kalvfond
- 2 burkar kronärtskockshjärtan i marinad à 300 g
- salt
- svartpeppar
Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem
Gör så här
Gör så här
Sätt ugnen på 175°. Skala och finhacka vitlöksklyftorna. Blanda dem med 2 msk timjan, rivet skal av 1 citron, smör-&rapsolja och flingsalt. Gnid in steken med blandningen. Lägg den i en ugnssäker form. Stek i mitten av ugnen tills innertemperaturen är 56°, ca 1 tim. Koka ihop stekskyn med grädde och fond i en kastrull, ca 5 min. Tillsätt avrunna kronärtskockor, resterande timjan och citron. Koka ytterligare 3–5 min. Smaka av med salt och peppar. Skär steken i skivor. Servera med gräddkokta kronärtskockor och pressad potatis.
Näringsvärden, per port inklusive tillbehör
- Energi: 543 kcal
- Protein: 37 g
- Kolhydrater: 37 g
- Fett: 27 g
Provlagat av Arla Köket
Skriv ut