Lammlägg
3 tim 30 min
Middag
•
Ett klassiskt långkok där lammläggen får sjuda långsamt tillsammans med grönsaker, matlagningsvin och aromatiska kryddor tills köttet blir mört och saftigt. Den här rätten fyller köket med underbara dofter och blir en festlig middag som enkelt kan serveras med krämig polenta och en fräsch sallad vid sidan av. Perfekt när du vill imponera utan att behöva stå vid spisen hela tiden.
Nytt
Ingredienser
|
Lammlägg
|
ca 1½ kg |
|---|---|
|
Flingsalt
|
1½ tsk |
|
Svartpeppar
|
1 tsk |
|
Gula lökar
|
2 |
|
Vitlöksklyftor
|
3 |
|
Paprika
|
1 |
|
Aubergine
|
1 |
|
Zucchini
|
1 |
|
Körsbärstomater
|
500 g |
| 1 msk | |
|
Tomatpuré
|
1 msk |
|
Torkad rosmarin
|
1 tsk |
|
Torkad timjan
|
1 tsk |
|
Rött matlagningsvin
|
2 dl |
|
Vatten
|
3 dl |
|
Köttbuljong
|
1 tärning |
|
Majsstärkelse
|
1 msk |
|
Kallt vatten
|
3 msk |
Sallad:
|
Fänkål
|
1 |
|---|---|
|
Rucola
|
65 g |
|
Citronsaft
|
1 msk |
|
Olivolja
|
1 msk |
|
Flingsalt
|
1 krm |
|
Svartpeppar
|
1 krm |
Krämig polenta:
|
Vatten
|
1 liter |
|---|---|
|
Polenta
|
3 dl |
| 50 g | |
|
Falbygdens® Pecorino romano, riven
|
100 g |
|
Salt
|
1 tsk |
|
Svartpeppar
|
1 krm |
Gör så här
Sallad:
Krämig polenta:
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
908 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 14,1 g |
| Protein: | 29,8 % | 66,6 g |
| Fett: | 41,1 % | 42,2 g |
| Kolhydrater: | 28,2 % | 63,1 g |