Lammkotletter med ingefära- och vitlökssmör, gröna linser och bönor
  • Arla
  • Recept & mat
  • Lammkotletter med ingefära- och vitlökssmör, gröna linser och bönor

Lammkotletter med ingefära- och vitlökssmör, gröna linser och bönor

30 min Huvudrätt
Låt det här kryddiga smöret smälta på nystekta lammkotletter och servera till den härligt gröna bönsalladen – himmelskt!
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat

Gör så här

  • Börja med smöret. Skala och riv ingefära och vitlök. Rör ihop alla ingredienser.
  • Tina bönorna. Skölj linserna och låt rinna av.
  • Skala och strimla löken. Fräs den i smör i en stekpanna. Blanda ner linser och bönor. Låt allt bli varmt och smaka av med salt och peppar.
  • Salta, peppra och stek kotletterna i en stekpanna 2-3 min på varje sida. Servera med linserna och smöret.
Klart!
Energi:

630 kcal

Protein: 43 g
Kolhydrater: 17 g
Fett: 30 g

Ingredienser

Lammkotletter
500 g
Salt
1 tsk
Svartpeppar
1 krm
Ingefära- och vitlökssmör:
75 g
Färsk ingefära, ca 2 cm
1 bit
Vitlöksklyftor
2
Hackad färsk rosmarin
½ dl
Flytande honung
½ tsk
Gröna linser:
Frysta sojabönor
250 g
Kokta gröna linser, ca 400 g
1 burk
Gul lök
1
2 msk
Salt
½ tsk
Svartpeppar
1 krm