Lammkotletter med ingefära- och vitlökssmör, gröna linser och bönor

Lammkotletter med ingefära- och vitlökssmör, gröna linser och bönor

Betyg

(0 st)

30 min

Låt det här kryddiga smöret smälta på nystekta lammkotletter och servera till den härligt gröna bönsalladen – himmelskt!

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • 500 g lammkotletter
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar

Ingefära- och vitlökssmör:

Gröna linser:

  • 250 g frysta sojabönor
  • 1 burk kokta gröna linser, ca 400 g
  • 1 gul lök
  • 2 msk Arla® Svenskt Smör Normalsaltat 82%
  • ½ tsk salt
  • 1 krm svartpeppar

Gör så här:

Gör så här:

Börja med smöret. Skala och riv ingefära och vitlök. Rör ihop alla ingredienser.

Tina bönorna. Skölj linserna och låt rinna av. Skala och strimla löken. Fräs den i smör i en stekpanna. Blanda ner linser och bönor. Låt allt bli varmt och smaka av med salt och peppar.

Salta, peppra och stek kotletterna i en stekpanna 2-3 min på varje sida. Servera med linserna och smöret.

Näringsvärden, per port inkl tillbehör

  • Energi: 630 kcal
  • Protein: 43 g
  • Kolhydrater: 17 g
  • Fett: 30 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem