Lammkotletter med ingefära- och vitlökssmör, gröna linser och bönor

Lammkotletter med ingefära- och vitlökssmör, gröna linser och bönor

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(4 st)

30 min

Låt det här kryddiga smöret smälta på nystekta lammkotletter och servera till den härligt gröna bönsalladen – himmelskt!

Liknande recept
Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

  • 500 g lammkotletter
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar

Ingefära- och vitlökssmör:

Gröna linser:

  • 250 g frysta sojabönor
  • 1 burk kokta gröna linser, ca 400 g
  • 1 gul lök
  • 2 msk Arla® Svenskt Smör Normalsaltat 82%
  • ½ tsk salt
  • 1 krm svartpeppar

Gör så här

Gör så här

Börja med smöret. Skala och riv ingefära och vitlök. Rör ihop alla ingredienser.

Tina bönorna. Skölj linserna och låt rinna av. Skala och strimla löken. Fräs den i smör i en stekpanna. Blanda ner linser och bönor. Låt allt bli varmt och smaka av med salt och peppar.

Salta, peppra och stek kotletterna i en stekpanna 2-3 min på varje sida. Servera med linserna och smöret.

Näringsvärden, per port inkl tillbehör

  • Energi: 630 kcal
  • Protein: 43 g
  • Kolhydrater: 17 g
  • Fett: 30 g

Skriv ut

Källa: