Lammkotletter med getostkräm

Lammkotletter med getostkräm

Betyg

(38 st)

Våra lammkotletter, med bakade tomater och den goda krämen, blir snart en favorit till middag! Det går också bra med lammracks, som på bilden, eller lammstek.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

Getostkräm:

Bakade tomater:

  • 1 ask cocktailtomater
  • 2 msk olivolja
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 1 krm strösocker
  • ½ tsk salt
  • ½ krm svartpeppar

Oliver i rödlöksdressing:

  • 1 dl svarta oliver
  • ½ hackad rödlökar
  • 2 msk rödvinsvinäger
  • 2 msk olivolja
  • ½ dl hackad färsk persilja

Gör så här:

Gör så här:

Sätt ugnen på 125°. Skär tomaterna i halvor och blanda med olja, vitlök, socker, salt och peppar. Lägg dem i en ugnssäker form med snittytan uppåt. Baka i mitten av ugnen ca 1 tim. Blanda oliverna med rödlöksdressingen. Mosa osten och blanda med crème fraiche. Salta och peppra kotletterna och stek dem i smör 2–3 min på varje sida. Servera med getostkräm, bakade tomater, oliver i rödlöksdressing och t ex klyftpotatis.

Näringsvärden, per portion exklusive tillbehör

  • Energi: 515 kcal
  • Protein: 32 g
  • Kolhydrater: 5 g
  • Fett: 34 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem