Lammkotletter med getostkräm

Lammkotletter med getostkräm

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(39 st)

Våra lammkotletter, med bakade tomater och den goda krämen, blir snart en favorit till middag! Det går också bra med lammracks, som på bilden, eller lammstek.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

Getostkräm:

Bakade tomater:

  • 1 ask cocktailtomater
  • 2 msk olivolja
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 1 krm strösocker
  • ½ tsk salt
  • ½ krm svartpeppar

Oliver i rödlöksdressing:

  • 1 dl svarta oliver
  • ½ hackad rödlökar
  • 2 msk rödvinsvinäger
  • 2 msk olivolja
  • ½ dl hackad färsk persilja

Gör så här:

Gör så här:

Sätt ugnen på 125°. Skär tomaterna i halvor och blanda med olja, vitlök, socker, salt och peppar. Lägg dem i en ugnssäker form med snittytan uppåt. Baka i mitten av ugnen ca 1 tim. Blanda oliverna med rödlöksdressingen. Mosa osten och blanda med crème fraiche. Salta och peppra kotletterna och stek dem i smör 2–3 min på varje sida. Servera med getostkräm, bakade tomater, oliver i rödlöksdressing och t ex klyftpotatis.

Näringsvärden, per portion exklusive tillbehör

  • Energi: 515 kcal
  • Protein: 32 g
  • Kolhydrater: 5 g
  • Fett: 34 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem