Lammfyllda filodegsrullar

Lammfyllda filodegsrullar

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(2 st)

Spiskummin, persilja och pinjenötter sätter smak på dessa underbara rullar. Lammfärsen gör filodegsrullarna matiga och de passar perfekt som tillbehör på buffébordet eller som de är med en god sallad vid sidan av.

Liknande recept
Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

  • 400 g lammfärs
  • 1 grovhackad gul lök
  • 2 finhackade vitlöksklyftor
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk malen spiskummin
  • 1 msk tomatpuré
  • 2 msk vatten
  • 2 msk rostade pinjenötter
  • 2 msk russin eller korinter
  • 2 msk hackad färsk persilja
  • 200 g Puck® Classic Creamy White Classic Creamy White
  • salt och peppar

Gör så här

Gör så här

  1. Fräs lök och vitlök i olja i en stekpanna. Lägg i färsen och stek under omrörning så att färsen smular sig. Tillsätt spiskummin, tomatpuré, vatten, pinjenötter och russin.
  2. Låt koka på svag värme 3-4 min. Ta från värmen och rör ner persilja och puck creamy white i bitar. Smaka av med salt och peppar.
  3. Sätt ugnen på 200°. Lägg bakplåtspapper på en plåt.
  4. Skär filodegsarken i 2 delar. Pensla arken med smör och vik dem dubbla. Lägg fyllning i mitten på varje dubbelvikt ark.
  5. Pensla kanterna och rulla ihop till rullar och nyp ihop ändarna så att de stängs ordentligt. Lägg rullarna på plåten. Pensla med smör och strö över sesamfrön.
  6. Grädda i mitten av ugnen 15-25 min tills de är gyllene och frasiga.

Näringsvärden, per styck

  • Energi: 525 kcal
  • Protein: 20 g
  • Kolhydrater: 26 g
  • Fett: 38 g

Skriv ut

Källa: