Lammfyllda filodegsrullar

21 tim Buffé Förrätt Lunch
Lammfyllda filodegsrullar

Spiskummin, persilja och pinjenötter sätter smak på dessa underbara rullar. Lammfärsen gör filodegsrullarna matiga och de passar perfekt som tillbehör på buffébordet eller som de är med en god sallad vid sidan av.

Ingredienser

Lammfärs
400 g
Grovhackad gul lök
1
Finhackade vitlöksklyftor
2
Olivolja
1 msk
Malen spiskummin
1 tsk
Tomatpuré
1 msk
Vatten
2 msk
Rostade pinjenötter
2 msk
Russin eller korinter
2 msk
Hackad färsk persilja
2 msk
200 g
Salt och peppar
Filodeg
6 ark
75 g
Sesamfrön
½ dl

Gör så här

  • Fräs lök och vitlök i olja i en stekpanna. Lägg i färsen och stek under omrörning så att färsen smular sig. Tillsätt spiskummin, tomatpuré, vatten, pinjenötter och russin.
  • Låt koka på svag värme 3-4 min. Ta från värmen och rör ner persilja och vitost i bitar. Smaka av med salt och peppar.
  • Sätt ugnen på 200° eller 180° varmluft. Lägg bakplåtspapper på en plåt.
  • Skär filodegsarken i 2 delar. Pensla arken med smör och vik dem dubbla. Lägg fyllning i mitten på varje dubbelvikt ark.
  • Pensla kanterna och rulla ihop till rullar och nyp ihop ändarna så att de stängs ordentligt. Lägg rullarna på plåten. Pensla med smör och strö över sesamfrön.
  • Grädda i mitten av ugnen 15-25 min tills de är gyllene och frasiga.
Klart!

Näringsvärden, per styck

Energi:

540 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 21 g
Kolhydrater: 26 g
Fett: 39 g
https://www.arla.se/recept/lammfyllda-filodegsrullar/