Lammfärsbiffar
45 min
•
Arbetstid: 45 min
Huvudrätt
Middag
•
Saftiga lammfärsbiffar med örtmarinerad vitost, chili och mynta är både enkelt och gott och passar lika bra till festen som till vardagsmiddagen. Servera med ditt favorittillbehör!
Karolina Sparring
Kock och receptansvarig Arla Mat
Ingredienser
|
Lammfärs
|
500 g |
|---|---|
| 1 burk | |
|
Vitlöksklyftor
|
2 |
|
Färsk mynta, hackad
|
½ kruka |
|
Färsk rosmarin, hackad eller 1 tsk torkad
|
1 kvist |
|
Chili flakes
|
1 tsk |
|
Salt
|
1 tsk |
| 1 dl | |
|
Ägg
|
1 |
Gör så här
Lammfärsspett:
Markera receptet som tillagat
Myntan kan bytas mot persilja.
Näringsvärden, per port
Energi:
558 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 0,3 g |
| Protein: | 25,5 % | 35 g |
| Fett: | 72,9 % | 46 g |
| Kolhydrater: | 1,6 % | 2,2 g |