Lamm med vitlök och getostkräm

Lamm med vitlök och getostkräm

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(75 st)

Svenskt lamm är som allra bäst på hösten. Servera det med rostade vitlökshalvor och underbar getostkräm.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Ta bort recept' : 'Spara recept' }}
Liknande recept

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

  • Mathem

Ingredienser

Antal portioner

Ostkräm:

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

  • Mathem

Gör så här

Gör så här

Börja med vitlöken. Sätt ugnen på 125°. Dela vitlökarna i halvor och gnid in snittytorna med lite smör-&rapsolja. Lägg i en ugnssäker form som är tillräckligt stor för att även köttet ska få plats. Tillaga vitlökshalvorna med snittsidan uppåt mitt i ugnen ca 40 min. Salta och peppra köttet och bryn det runt om i 1 msk smör-&rapsolja. Ta ut ugnsformen och lägg ner det brynta köttet och örterna. Ringla över resterande smör. Stek köttet tillsammans med vitlöken tills köttets innertemperatur är 58°, ca 30 min. Låt köttet vila 10 min. Mixa osten med yoghurt till en slät kräm, smaksätt med klippt krasse. Skär köttet i skivor och servera med ostkräm och vitlök.

Skriv ut

Källa:

Andra goda förslag