Lamm med limeaioli

Lamm med limeaioli

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(48 st)

Ljuvlig lammytterfilé blir till en underbar måltid serverad med en klick hemgjord, uppfriskande aioli med lime och färska örter som krämigt tillbehör.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

Limeaioli:

  • 1 äggula
  • ½ tsk dijonsenap
  • ½ tsk honung
  • ½ dl Arla® Smör-&rapsolja oliv Smör- & rapsolja oliv
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • rivet skal och saft av ½ lime
  • ½ dl hackade färska blandade örter
  • 1 tsk flingsalt

Gör så här:

Gör så här:

Salta och peppra köttet. Stek det runtom i smör-&rapsolja i en stekpanna 8–10 min. Lägg köttet på en skärbräda och låt vila ca 5 min. Rör ihop äggula, senap och honung i en skål. Vispa i smör-&rapsolja i en fin stråle. Smaksätt med vitlök, lime och hackade örter. Skär köttet i tunna skivor och lägg ut på ett fat. Ringla över aiolin och strö över flingsalt. Servera med sallad och bröd.

Näringsvärden, per Per port exklusive tillbehör

  • Energi: 275 kcal
  • Protein: 31 g
  • Kolhydrater: 1 g
  • Fett: 16 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem