Upptäck
Recept & mat
Produkter
Hållbarhet
Om Arla
Arla
Recept & mat
Lamm med limeaioli
Lamm med limeaioli
30 min
Buffé
Huvudrätt
•
Kommentarer
Ljuvlig lammytterfilé blir till en underbar måltid serverad med en klick hemgjord, uppfriskande aioli med lime och färska örter som krämigt tillbehör.
Andra liknande recept
45 min
Lammfärsbiffar
(22)
60+ min
Shepherd’s Pie
(84)
45 min
Cevapcici
(29)
45 min
Koftas
(127)
50 min
Shawarma
(8)
Fler recept
Provlagat av Arla Mat
Gör så här
Salta och peppra köttet. Stek det runtom i smör-&rapsolja i en stekpanna 8–10 min. Lägg köttet på en skärbräda och låt vila ca 5 min.
Rör ihop äggula, senap och honung i en skål. Vispa i smör-&rapsolja i en fin stråle. Smaksätt med vitlök, lime och hackade örter.
Skär köttet i tunna skivor och lägg ut på ett fat. Ringla över aiolin och strö över flingsalt.
Servera med sallad och bröd.
Klart!
Näringsvärden, per Per port exklusive tillbehör
Energi:
275 kcal
Protein:
31 g
Kolhydrater:
1 g
Fett:
16 g
Ingredienser
Lammytterfilé
600 g
Salt
1 tsk
Svartpeppar
1 krm
Arla Köket® Smör-&rapsolja oliv
1 msk
Limeaioli:
Äggula
1
Dijonsenap
½ tsk
Honung
½ tsk
Arla Köket® Smör-&rapsolja oliv
½ dl
Pressad vitlöksklyfta
1
Lime
rivet skal och saft av ½
Hackade färska blandade örter
½ dl
Flingsalt
1 tsk
Andra liknande recept
45 min
Lammfärsbiffar
(22)
60+ min
Shepherd’s Pie
(84)
45 min
Cevapcici
(29)
45 min
Koftas
(127)
50 min
Shawarma
(8)
45 min
Köttbullar i tomatsås
(7)
60+ min
Pljeskavica
(11)
35 min
Lättlagad lammfärsgratäng
(761)
1 tim
Lammfärsbiffar
(51)
60+ min
Lammstek med ben
(145)
Fler recept
Arlakadabra – pyssel och kul
Arla Mat – receptapp
Nyhetsbrev
Arlas webbshop
Konsumentforum