Lamm med limeaioli

Lamm med limeaioli

Betyg

(48 st)

Ljuvlig lammytterfilé blir till en underbar måltid serverad med en klick hemgjord, uppfriskande aioli med lime och färska örter som krämigt tillbehör.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

Limeaioli:

  • 1 äggula
  • ½ tsk dijonsenap
  • ½ tsk honung
  • ½ dl Arla® Smör-&rapsolja oliv Smör- & rapsolja oliv
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • rivet skal och saft av ½ lime
  • ½ dl hackade färska blandade örter
  • 1 tsk flingsalt

Gör så här:

Gör så här:

Salta och peppra köttet. Stek det runtom i smör-&rapsolja i en stekpanna 8–10 min. Lägg köttet på en skärbräda och låt vila ca 5 min. Rör ihop äggula, senap och honung i en skål. Vispa i smör-&rapsolja i en fin stråle. Smaksätt med vitlök, lime och hackade örter. Skär köttet i tunna skivor och lägg ut på ett fat. Ringla över aiolin och strö över flingsalt. Servera med sallad och bröd.

Näringsvärden, per Per port exklusive tillbehör

  • Energi: 275 kcal
  • Protein: 31 g
  • Kolhydrater: 1 g
  • Fett: 16 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem