Lamm med basilika och pasta

Lamm med basilika och pasta

Betyg

(4 st)

Lamm som steks färdigt och gratineras i ugnen med ett jättegott basilikasmör som påminner om pesto. Servera pasta med aubergine och gärna stekta tomater till lammet.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

Pasta med aubergine:

Basilikasmör:

  • ½ kruka färsk basilika
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 2 msk solroskärnor
  • 1 dl riven lagrad ost
  • 2 krm salt
  • 2 msk Arla® Svenskt Smör Normalsaltat 82%

Gör så här:

Gör så här:

Bryn köttet i smör i en stekpanna på båda sidorna. Lägg det på ett ugnssäkert fat. Mixa ihop basilikasmöret i en matberedare. Bred det på köttet. Sätt ugnen på 250°. Koka pastan. Skär aubergine i tärningar. Skala och grovhacka löken. Stek aubergine och lök i smör i en stor panna. Krydda med salt och peppar. Häll på grädden och låt det koka ihop. Låt pastan rinna av och blanda ner grönsakerna. Gratinera köttet högst upp i ugnen 3-4 min. Servera köttet med pastan och strö ev. över lite färsk basilika.

Tips:

Skivor av lammstek kan bytas ut mot stora lammkotletter.
Basilikasmör och grönsaker går att förbereda.

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem