Lamm med basilika och pasta

Lamm med basilika och pasta

30 min Huvudrätt
Lamm som steks färdigt och gratineras i ugnen med ett jättegott basilikasmör som påminner om pesto. Servera pasta med aubergine och gärna stekta tomater till lammet.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/lamm-med-basilika-och-pasta/

Gör så här

  • Bryn köttet på båda sidorna i smör i en stekpanna. Lägg det på ett ugnssäkert fat.
  • Mixa ihop basilikasmöret. Bred det på köttet.
  • Sätt ugnen på 250°.
  • Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
  • Skär aubergine i tärningar. Skala och grovhacka löken. Stek aubergine och lök i smör i en stor panna. Häll på grädden och låt det koka ihop.
  • Låt pastan rinna av och rör ner i pannan. Smaka av med salt och peppar.
  • Gratinera köttet högt upp i ugnen 3-4 min.
  • Servera köttet med pastan och strö ev över lite färsk basilika.
Klart!

Skivor av lammstek kan bytas ut mot stora lammkotletter. Basilikasmör och grönsaker går att förbereda.

Ingredienser

Basilikasmör:
Färsk basilika
½ kruka
Pressad vitlöksklyfta
1
Solroskärnor
2 msk
Riven lagrad ost
1 dl
Salt
2 krm
2 msk
Pasta:
Pasta
300 g
Aubergine
300 g
Rödlökar
2
2 msk
Salt
1 tsk
Svartpeppar
1 krm
1 dl