Lamm med basilika och pasta

30 min Huvudrätt Lunch Middag
Lamm med basilika och pasta

Lamm som steks färdigt och gratineras i ugnen med ett jättegott basilikasmör som påminner om pesto. Servera pasta med aubergine och gärna stekta tomater till lammet.

Ingredienser

Basilikasmör:

Färsk basilika
½ kruka
Pressad vitlöksklyfta
1
Solroskärnor
2 msk
Riven lagrad ost
1 dl
Salt
2 krm
2 msk

Pasta:

Pasta
300 g
Aubergine
300 g
Rödlökar
2
2 msk
Salt
1 tsk
Svartpeppar
1 krm
1 dl

Gör så här

  • Bryn köttet på båda sidorna i smör i en stekpanna. Lägg det på ett ugnssäkert fat.
  • Mixa ihop basilikasmöret. Bred det på köttet.
  • Sätt ugnen på 250° eller 225° varmluft.
  • Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
  • Skär aubergine i tärningar. Skala och grovhacka löken. Stek aubergine och lök i smör i en stor panna. Häll på grädden och låt det koka ihop.
  • Låt pastan rinna av och rör ner i pannan. Smaka av med salt och peppar.
  • Gratinera köttet högt upp i ugnen 3-4 min.
  • Servera köttet med pastan och strö ev över lite färsk basilika.
Lägg till recept till tillagad

Skivor av lammstek kan bytas ut mot stora lammkotletter. Basilikasmör och grönsaker går att förbereda.

https://www.arla.se/recept/lamm-med-basilika-och-pasta/