Lamm med basilika och pasta
                                
                                     30 min
                                
                                    Huvudrätt
                                    Lunch
                                    Middag
                        
                    
                
                    •
                    
            
        &format=webp) 
    Lamm som steks färdigt och gratineras i ugnen med ett jättegott basilikasmör som påminner om pesto. Servera pasta med aubergine och gärna stekta tomater till lammet.
Ingredienser
| 
                                            
                                                Lammstek
                                            
                                     | 4 skivor | 
|---|---|
Basilikasmör:
| 
                                            
                                                Färsk basilika
                                            
                                     | ½ kruka | 
|---|---|
| 
                                            
                                                Pressad vitlöksklyfta
                                            
                                     | 1 | 
| 
                                            
                                                Solroskärnor
                                            
                                     | 2 msk | 
| 
                                            
                                                Riven lagrad ost
                                            
                                     | 1 dl | 
| 
                                            
                                                Salt
                                            
                                     | 2 krm | 
| 2 msk | 
Pasta:
| 
                                            
                                                Pasta, gärna fullkorn
                                            
                                     | 360 g | 
|---|---|
| 
                                            
                                                Aubergine
                                            
                                     | 300 g | 
| 
                                            
                                                Rödlökar
                                            
                                     | 2 | 
| 2 msk | |
| 
                                            
                                                Salt
                                            
                                     | 1 tsk | 
| 
                                            
                                                Svartpeppar
                                            
                                     | 1 krm | 
| 1 dl | 
Gör så här
            
                Markera receptet som tillagat
            
            
        
Skivor av lammstek kan bytas ut mot stora lammkotletter. Basilikasmör och grönsaker går att förbereda.
Näringsvärden, per port
Energi:
734 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 6,1 g | 
| Protein: | 24 % | 43,4 g | 
| Fett: | 36,4 % | 30,2 g | 
| Kolhydrater: | 39,6 % | 71,4 g | 
 
     
     
    &format=webp) 
    &format=webp) 
     
     
     
    &format=webp) 
    &format=webp) 
     
     
     
    &format=webp) 
     
    &format=webp) 
    &format=webp)