Laktosfri semla
2 tim 30 min
•
Arbetstid: 15 min
Frysbar
•
Laktosfri semla gör du precis som när du bakar någon av våra klassiska semlor, fast du byter ut smör, grädde och mjölk mot våra laktosfria produkter istället. Minst lika fluffig, krämig och makalöst god!
Constance Loeper
Receptkreatör
Ingredienser
|
Jäst
|
25 g |
|---|---|
| 2½ dl | |
|
Ägg
|
1 |
|
Strösocker
|
1 dl |
|
Stötta kardemummakärnor
|
½ msk |
|
Vetemjöl 8-9 dl
|
ca 510 g |
|
Salt
|
½ tsk |
| 85 g |
Pensling:
|
Ägg
|
1 |
|---|---|
|
Vatten
|
1 msk |
|
Salt
|
½ krm |
Mandelmassa:
| 1 dl | |
|
Mandelmassa
|
300 g |
|
Mandel, grovhackad
|
½ dl |
Vid servering:
|
Arla Köket® Laktosfri vispgrädde
|
3 dl |
|---|---|
|
Florsocker
|
Gör så här
Gräddning:
Vid servering:
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per st
Energi:
487 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per st | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 3,1 g |
| Protein: | 8 % | 9,6 g |
| Fett: | 47,1 % | 25,9 g |
| Kolhydrater: | 44,9 % | 53,8 g |