Lakritsparfait

Lakritsparfait

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(84 st)

Hemlagad parfait med krossade saltlakritskarameller och lakritspulver blir till en galet god och lyxig efterrätt.

Liknande recept
Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

  • 10 turkisk peppar
  • 4 äggulor
  • 1 tsk lakritspulver
  • 1 dl florsocker
  • 4 dl Arla® vispgrädde

Gör så här

Gör så här

Krossa hälften av karamellerna fint i en mortel och resten grovt. Rör ihop dem med äggulor, lakritspulver och florsocker. Vispa grädden och vänd ner. Häll smeten i en form, ca 1 liter. Frys 4-5 tim. Doppa formen i varmt vatten och stjälp upp parfaiten på ett fat. Låt stå i kyl ca 15 min innan servering.

Tips:

Lakritspulver av god kvalitet hittar du i specialbutiker och på nätet.

Näringsvärden, per portion exklusive tillbehör

  • Energi: 495 kcal
  • Protein: 4 g
  • Kolhydrater: 22 g
  • Fett: 44 g

Skriv ut

Källa: