Lakritsparfait

5 tim Efterrätt
Lakritsparfait

Hemlagad parfait med krossade saltlakritskarameller och lakritspulver blir till en galet god och lyxig efterrätt.

Ingredienser

Turkisk peppar
10
Äggulor
4
Lakritspulver
1 tsk
Florsocker
1 dl
4 dl

Gör så här

  • Krossa hälften av karamellerna fint i en mortel och resten grovt. Rör ihop dem med äggulor, lakritspulver och florsocker.
  • Vispa grädden och vänd ner.
  • Häll smeten i en form, ca 1 liter. Frys 4-5 tim.
  • Doppa formen i varmt vatten och stjälp upp parfaiten på ett fat.
  • Låt stå i kyl ca 15 min innan servering.
Klart!

Lakritspulver av god kvalitet hittar du i specialbutiker och på nätet.

Näringsvärden, per portion exklusive tillbehör

Energi:

495 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 4 g
Kolhydrater: 22 g
Fett: 44 g
https://www.arla.se/recept/lakritsparfait/