Lakritskladdkaka med karamelliserade mandlar och flingsalt
50 min
Efterrätt
Går att frysa
•
Lakrits och choklad är goda smakkompisar, med salt-söta mandlar och hallon blir det riktigt kalas!
Provlagat av Arla Mat
Gör så här
Kladdkaka:
Karamelliserade mandlar:
Receptet är skapat av Miranda Westerlind och är ett av bidragen i finalen av Kladdkakeracet 2016.
Energi:
440 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Protein: | 6 g |
Kolhydrater: | 44 g |
Fett: | 26 g |
Ingredienser
100 g | |
Ägg
|
2 |
Strösocker
|
3 dl |
Sötmandel
|
1 dl |
Vetemjöl
|
2 dl |
Lakritspulver
|
2 msk |
Kakao
|
4 msk |
Vaniljsocker
|
1 msk |
Karamelliserade mandlar:
Strösocker
|
¾ dl |
---|---|
Sötmandel
|
1 dl |
1 msk | |
Flingsalt
|
1 tsk |
Hallon
|
100 g |
---|---|
2 dl |