Lakritskladdkaka med karamelliserade mandlar och flingsalt
50 min
•
Arbetstid: 30 min
Fika
Frysbar
•
Lakrits och choklad är goda smakkompisar, med salt-söta mandlar och hallon blir det riktigt kalas!
Ingredienser
| 100 g | |
|
Ägg
|
2 |
|
Strösocker
|
3 dl |
|
Sötmandel
|
1 dl |
|
Vetemjöl
|
2 dl |
|
Lakritspulver
|
2 msk |
|
Kakao
|
4 msk |
|
Vaniljsocker
|
1 msk |
Karamelliserade mandlar:
|
Strösocker
|
¾ dl |
|---|---|
|
Sötmandel
|
1 dl |
| 1 msk | |
|
Flingsalt
|
1 tsk |
|
Hallon
|
100 g |
|---|---|
| 2 dl |
Gör så här
Kladdkaka:
Karamelliserade mandlar:
Markera receptet som tillagat
Receptet är skapat av Miranda Westerlind och är ett av bidragen i finalen av Kladdkakeracet 2016.
Näringsvärden, per bit
Energi:
443 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per bit | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 4,1 g |
| Protein: | 5,7 % | 6,2 g |
| Fett: | 52,3 % | 26,2 g |
| Kolhydrater: | 42 % | 45,8 g |