Lakritsfudge med hallon

50 min
Lakritsfudge med hallon

Fudge som får smak av karameller med lakrits och hallon. Spännande smakkombination om man gillar sötsurt godis.

Ingredienser

1½ dl
Strösocker
1½ dl
Vit sirap
1 dl
Havssalt
1 tsk
50 g
Vit choklad
100 g
Kryptoniter
30

Gör så här

  • Blanda grädde, socker, sirap och salt i en tjockbottnad kastrull. Koka upp och rör tills sockret har smält.
  • Koka utan lock på medelvärme tills smeten klarar kulprovet och har en temperatur på 122°.
  • Dra kastrullen från värmen och låt svalna något.
  • Skär smöret i tärningar och hacka chokladen. Rör ner smör och choklad i smeten och rör tills det smält.
  • Mortla karamellerna och rör ner i smeten. Häll smeten i en form med bakplåtspapper, ca 20x30 cm. Låt svalna.
  • Skär fudgen i bitar innan den stelnat. Förvara svalt.
  • Kulprovet: Häll några droppar av smeten i iskallt vatten och rulla till en kula. Kulan ska bli fast till hård.
Klart!

Näringsvärden, per st

Energi:

56 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 1 g
Kolhydrater: 7 g
Fett: 3 g
Video Bästa fudgetipsen

https://www.arla.se/recept/lakritsfudge-med-kryptoniter/