Lakritsfisk på fänkålsbädd

Lakritsfisk på fänkålsbädd

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(44 st)

Torsk med strimlad fänkål och lakrits, en fantastiskt god smakkombination. Lakritsfisken gratineras i ugn med smakrik ost på toppen.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • 2 dl bulgur
  • 2 morötter
  • 1 citron

Gör så här:

Gör så här:

Sätt ugnen på 225°. Strimla fänkålen fint. Riv osten. Lägg fänkålen i en ugnssäker form. Lägg på fisken. Häll på grädden och strö över salt, lakritspulver och ost. Stek i mitten av ugnen 15-20 min. Garnera ev med dill från fänkålen. Koka bulgur enligt anvisning på förpackningen. Skala och skär morötterna i bitar. Koka dem i lättsaltat vatten. Skär citronen i klyftor. Servera fisken med bulgur, morötter och citron.

Näringsvärden, per port inkl tillbehör

  • Energi: 500 kcal
  • Protein: 39 g
  • Kolhydrater: 34 g
  • Fett: 22 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem