Kycklingsoppa med syrlig grädde

Kycklingsoppa med syrlig grädde

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(91 st)

Rökt fläsk lyfter smakerna i denna mustiga kycklingsoppa. En klick syrlig grädde på toppen är extra gott.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Ta bort recept' : 'Spara recept' }}
Liknande recept

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

  • Mathem

Ingredienser

Antal portioner

  • 300 g kycklingbröstfilé
  • 70 g tärnat bacon
  • 2 gula lökar
  • 200 g rotselleri
  • 1 msk Arla Köket® Smör-&rapsolja Smör- & rapsolja
  • 3 msk kycklingfond
  • 1 liter vatten
  • 1½ dl röda linser
  • ½ tsk svartpeppar
  • 1 tsk salt

Syrlig grädde:

  • 1 baguette

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

  • Mathem

Gör så här

Gör så här

  1. Skar kycklingfilé i bitar. Skala och grovhacka lök och selleri. Fräs kyckling, bacon, lök och selleri i smör-&rapsolja i en gryta.
  2. Häll på fond och vatten och låt koka upp. Lägg i linser och låt soppan koka ca 10 min. Smaka av med salt och peppar.
  3. Vispa grädden lätt och rör ner gräddfilen. Strö över gräslök och servera soppan med syrlig grädde och bröd.

Tips:

Tärna, koka och frys in rotfrukter som mjuknat. Gott i grytor och soppor.

Näringsvärden, per port inkl bröd

  • Energi: 600 kcal
  • Protein: 36 g
  • Kolhydrater: 60 g
  • Fett: 23 g

Skriv ut

Källa:

Andra goda förslag