Kycklingsoppa med syrlig grädde

Kycklingsoppa med syrlig grädde

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(71 st)

Rökt fläsk lyfter smakerna i denna mustiga kycklingsoppa. En klick syrlig grädde på toppen är extra gott.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Ta bort recept' : 'Spara recept' }}
Liknande recept
Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

  • 300 g kycklingbröstfilé
  • 70 g tärnat bacon
  • 2 gula lökar
  • 200 g rotselleri
  • 1 msk Arla Köket® Smör-&rapsolja Smör- & rapsolja
  • 3 msk kycklingfond
  • 1 liter vatten
  • 1½ dl röda linser
  • ½ tsk svartpeppar
  • 1 tsk salt

Syrlig grädde:

  • 1 baguette

Gör så här

Gör så här

  1. Skar kycklingfilé i bitar. Skala och grovhacka lök och selleri. Fräs kyckling, bacon, lök och selleri i smör-&rapsolja i en gryta.
  2. Häll på fond och vatten och låt koka upp. Lägg i linser och låt soppan koka ca 10 min. Smaka av med salt och peppar.
  3. Vispa grädden lätt och rör ner gräddfilen. Strö över gräslök och servera soppan med syrlig grädde och bröd.

Näringsvärden, per port inkl bröd

  • Energi: 600 kcal
  • Protein: 36 g
  • Kolhydrater: 60 g
  • Fett: 23 g

Skriv ut

Källa:

Andra goda förslag