Kycklingsliders med chilidipp och tomatsalsa

Kycklingsliders med chilidipp och tomatsalsa

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(6 st)

Supergoda små grillade kycklingburgare gjorda på kycklingfärs och srirachasås. Serveras med smakrik och krämig chilimajonäs och fräsch tomatsalsa. En fullträff på grillfesten.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 16 st

Chilidipp:

  • 2 grön chilipeppar
  • 1 schalottenlök
  • 2 msk gari, inlagd ingefära
  • 1 dl majonnäs
  • 1 tsk srirachasås
  • 2 msk chilisås
  • pressad saft av 1 lime

Tomatsalsa:

  • 4 tomater
  • 1 rödlök
  • ½ dl hackad färsk koriander
  • ½ dl olivolja
  • 1 krm salt
  • ½ krm peppar

Gör så här:

Gör så här:

Blanda kycklingfärsen med saltet. Tillsätt övriga ingredienser och blanda till en smet. Forma 16 små burgare.

Kärna ur chilin och skala löken. Hacka chili, lök och ingefära fint. Blanda med majonnäs och övriga ingredienser.

Skär tomaterna i små tärningar. Skala och hacka löken. Blanda med tomater, koriander, olivolja, salt och peppar.

Skär ostskivorna i 16 bitar. Grilla burgarna ca 1 min. Vänd dem och lägg en ostskiva på varje på burgarna och låt smälta. Strö över chiliflakes. Grilla bröden och lägg ihop med, chilimajonnäs, burgare, salladsblad och tomatsalsa emellan.

Näringsvärden, per styck

  • Energi: 300 kcal
  • Protein: 12 g
  • Kolhydrater: 25 g
  • Fett: 16 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem