Grillad kycklingburgare med ädelost

Grillad kycklingburgare med ädelost

Betyg

(70 st)

Kycklingburgare på stekt surdegsbaguette med ädeloströra på toppen. Gott och enkelt till lunch eller att ta med på picknick eller utflykt.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • 400 g tunnskivad kycklingbröstfilé
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 msk Arla® Svenskt Smör Normalsaltat 82%
  • 1 surdegsbaguette
  • 1 liten rödlök
  • 65 g babyspenat

Ädeloströra

Gör så här:

Gör så här:

Riv eller mosa osten till ädeloströran och blanda med kvarg. Salta och peppra kyckling-filéerna och grilla eller stek dem i smör 1–2 min på varje sida. Skär baguetten i 4 bitar och dela dem. Skala och skär löken i ringar. Rosta eller stek bröden och lägg ihop dem med kyckling, oströra, spenat och lökringar emellan.

Näringsvärden, per port

  • Energi: 450 kcal
  • Protein: 35 g
  • Kolhydrater: 41 g
  • Fett: 15 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem