Kycklingsliders med chilidipp och tomatsalsa

30 min Buffé Huvudrätt Mellanmål Middag Snabbmat
Kycklingsliders med chilidipp och tomatsalsa

Supergoda små grillade kycklingburgare gjorda på kycklingfärs och srirachasås. Serveras med smakrik och krämig chilimajonäs och fräsch tomatsalsa. En fullträff på grillfesten.

Ingredienser

Kycklingfärs
500 g
Salt
1 tsk
Srirachasås
1 tsk
Äggulor
2
Färsk persilja
2 msk
1 dl

Chilidipp:

Grön chilipeppar
2
Schalottenlök
1
Gari, inlagd ingefära
2 msk
Majonnäs
1 dl
Srirachasås
1 tsk
Chilisås
2 msk
Lime
pressad saft av 1

Tomatsalsa:

Tomater
4
Rödlök
1
Hackad färsk koriander
½ dl
Olivolja
½ dl
Salt
1 krm
Peppar
½ krm
4 skivor
Chili flakes
½ tsk
Blad av sallad
Små hamburgerbröd
16

Gör så här

  • Blanda kycklingfärsen med saltet. Tillsätt övriga ingredienser och blanda till en smet. Forma 16 små burgare.
  • Kärna ur chilin och skala löken. Hacka chili, lök och ingefära fint. Blanda med majonnäs och övriga ingredienser.
  • Skär tomaterna i små tärningar. Skala och hacka löken. Blanda med tomater, koriander, olivolja, salt och peppar.
  • Skär ostskivorna i 16 bitar. Grilla burgarna ca 1 min. Vänd dem och lägg en ostskiva på varje på burgarna och låt smälta. Strö över chiliflakes.
  • Grilla bröden och lägg ihop med, chilimajonnäs, burgare, salladsblad och tomatsalsa emellan.
Klart!

Näringsvärden, per styck

Energi:

300 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 12 g
Kolhydrater: 25 g
Fett: 16 g
https://www.arla.se/recept/kycklingsliders-med-chilidipp-och-tomatsalsa/