Kycklingsaltimbocca med tomatsås

30 min Huvudrätt Lunch Middag Varmrätt
Kycklingsaltimbocca med tomatsås

Ett av det lätta, italienska kökets flaggskepp. Ingredienserna går passande nog i rött och grönt. Pastan bjuder på det vita.

Ingredienser

Kycklinglårfilé
600 g
Lufttorkad skinka
80 g
Färsk basilika
1 kruka
Salt
½ tsk
Peppar
1 krm
Kelda® Pastasås tomat & crème fraiche
2½ dl
Körsbärstomater
125 g
Tagliatelle
300 g

Gör så här

  • Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
  • Lägg ½ skiva skinka och 2 basilikablad på varje kycklinglårfilé. Vik ihop och fäst med en tandpetare. Salta och peppra.
  • Bryn kycklingen runt om i smör-&rapsolja i en stekpanna. Häll på såsen.
  • Koka på svag värme under lock ca 10 min. Vänd kycklingen ett par gånger under tiden.
  • Dela tomaterna. Strö över tomater och resten av basilikan, hel eller strimlad. Servera med pastan.
Klart!

Näringsvärden, per port inkl tillbehör

Energi:

550 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 46 g
Kolhydrater: 57 g
Fett: 14 g
https://www.arla.se/recept/kycklingsaltimbocca-med-tomatsas/