Kycklingsallad med ostgratinerad kyckling

Kycklingsallad med ostgratinerad kyckling

1 tim Buffé Förrätt
En kycklingsallad med ostgratinerad kyckling. Till detta passar vår goda dressing på matyoghurt och tapenade perfekt.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat

Gör så här

  • Sätt ugnen på 225°.
  • Bryn kycklingfiléerna i smör-&rapsolja i en stekpanna. Lägg över på en plåt med bakplåtspapper.
  • Krydda och strö på ost. Stek i mitten av ugnen ca 15 min. Låt svalna något.
  • Koka haricots verts. Skala och skiva löken. Skala och skär äggen i klyftor. Skär kycklingfiléerna i skivor.
  • Varva alla grönsakerna på fat. Lägg kyckling, ägg och sardeller på salladen. Ringla gärna över lite olivolja.
  • Blanda yoghurt med tapenade och servera till.
Klart!
Energi:

265 kcal

Protein: 23 g
Kolhydrater: 7 g
Fett: 16 g

Ingredienser

Kycklingbröstfilé
1½ kg
Arla Köket® Smör-&rapsolja oliv
Salt
2 tsk
Svartpeppar
¾ tsk
3 dl
Färsk haricots verts
750 g
Rödlökar
3
Hårdkokta ägg
10
Salladsblad
3 liter
Körsbärstomater
1 kg
Sardellfiléer
4 burkar
1 liter
Tapenade
400 g