
Kycklingsallad med ostgratinerad kyckling
En kycklingsallad med ostgratinerad kyckling. Till detta passar vår goda dressing på matyoghurt och tapenade perfekt till.
Ingredienser
Receptet gäller för 25 bufféportioner
- 1½ kg kycklingbröstfilé
-
Arla Köket® Smör-&rapsolja oliv
- 2 tsk salt
- ¾ tsk svartpeppar
-
3 dl Arla Köket® riven ost gratäng
- 750 g färsk haricots verts
- 3 rödlökar
- 10 hårdkokta ägg
- 3 liter salladsblad
- 1 kg körsbärstomater
- 4 burkar sardellfiléer
-
1 liter Arla Köket® turkisk yoghurt
- 400 g tapenade
Gör så här
Gör så här
Sätt ugnen på 225°. Bryn kycklingen i smör-&rapsolja i en stekpanna. Lägg över på en plåt med bakplåtspapper. Krydda och strö på ost. Stek i mitten av ugnen ca 15 min. Koka haricots verts. Skala och skiva löken. Skala och skär äggen i klyftor. Varva alla grönsakerna på fat. Skiva kycklingen. Lägg kyckling, ägg och sardeller på salladen. Ringla gärna över lite olivolja. Blanda yoghurt och tapenade, servera till.
Näringsvärden, per portion exklusive tillbehör
- Energi: 265 kcal
- Protein: 23 g
- Kolhydrater: 7 g
- Fett: 16 g
Provlagat av Arla Köket
Skriv ut
Källa:
Arla Köket 2 2006