Kycklingröra med saltgurka

30 min Buffé Huvudrätt Tillbehör
Kycklingröra med saltgurka

Kall kyckling i en krämig och smakrik yoghurt. Gott som tillbehör eller på mackan.

Ingredienser

Kycklingbröstfilé
250 g
Salt
½ tsk
Arla Köket® Smör-&rapsolja oliv
2 dl
Pressad vitlöksklyfta
1
Harissa
2 krm
Hackad bladpersilja
½ dl
Saltgurkor
2

Gör så här

  • Salta kycklingfiléerna. Stek dem i smör-& rapsolja i en stekpanna ca 6 min på varje sida. Låt kycklingen kallna och skär den i små bitar.
  • Blanda yoghurt, vitlök, harissa och persilja. Grovhacka gurkan. Rör ner den och kycklingen i yoghurten.
  • Garnera gärna med strimlad saltgurka.
Markera receptet som tillagat

Harissan kan bytas ut mot sambal oelek.

Näringsvärden, per port

Energi:

128 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per port
Fiber: - 0,4 g
Protein: 52,2 % 16,4 g
Fett: 40,2 % 5,8 g
Kolhydrater: 7,6 % 2,4 g
https://www.arla.se/recept/kycklingrora-med-saltgurka/