Kycklinglevermousse

Kycklinglevermousse

60+ min Buffé Förrätt
Den smälter på tungan och avnjuts gärna med grovt bröd och små, franska inlagda gurkor.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat

Gör så här

  • Skär levern i bitar. Skala och hacka lök och vitlök.
  • Stek lever och lök i smör i en stor stekpanna. Levern ska var lite rosa inuti.
  • Lägg lever och lök i en matberedare. Tillsätt salt, peppar, konjak och smör. Mixa till en slät mousse.
  • Tillsätt grädden och mixa moussen fluffig. Rör ner nötterna. Häll smeten i 2 små formar. Låt stelna i kyl ca1 tim.
  • Hållbar i kyl 4-5 dagar. Går att frysa.
Klart!

Ingredienser

Kycklinglever
400 g
Liten gul lök
1
Vitlöksklyfta
1
Salt
½ tsk
Svartpeppar
1 krm
Konjak
2 msk
100 g
½ dl
Grovhackade hasselnötter
½ dl