
Kycklinglevermousse
Den smälter på tungan och avnjuts gärna med grovt bröd och små, franska inlagda gurkor.
Ingredienser
Receptet gäller för 4 dl
- 400 g kycklinglever
- 1 liten gul lök
- 1 vitlöksklyfta
-
Arla® Svenskt Smör
- ½ tsk salt
- 1 krm svartpeppar
- 2 msk konjak
-
100 g rumstempererat Arla® Svenskt Smör
-
½ dl Arla® vispgrädde
- ½ dl grovhackade hasselnötter
Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem
Gör så här
Gör så här
Skär levern i bitar. Skala och hacka löken och vitlöken. Stek lever och lök i smör i en stor stekpanna. Levern ska var lite rosa inuti. Lägg lever och lök i en matberedare. Tillsätt salt, peppar, konjak och smör. Mixa till en slät mousse. Tillsätt grädden och mixa moussen fluffig. Rör ner nötterna. Häll smeten i 2 små formar. Låt stelna i kylen. Hållbar i kylen 4-5 dagar. Går att frysa.
Provlagat av Arla Köket
Skriv ut