Kycklinglevermousse med hasselnötter och glöggkokt rödlök

1 tim Buffé Förrätt
Kycklinglevermousse med hasselnötter och glöggkokt rödlök

Läcker och lättlagad mousse som får en spännande julsmak med den glöggkokta löken.

  • Arla
  • Recept & mat
  • Kycklinglevermousse med hasselnötter och glöggkokt rödlök

Ingredienser

Kycklinglever
200 g
Schalottenlök
½
Salt
½ tsk
25 g
1½ dl
Vinbärsgelé
1 msk
Salt och svartpeppar
Rödlök
1
Glögg
1 dl

Till servering:

Baguette
½
2 msk
Rostade hasselnötter
25 g
Cornichons
12
Färsk timjan
2 kvistar

Gör så här

  • Skär kycklinglevern i små bitar och salta. Skala och finhacka schalottenlöken. Stek kycklinglevern i smör på hög värme 2-3 min.
  • Sänk värmen och tillsätt löken. Fräs ytterligare 2-3 min. Tillsätt vispgrädde, gelé, salt och peppar. Koka ihop 4-5 min.
  • Låt svalna och mixa till en slät mousse. Smaka av med salt. Låt kallna i kylskåp.
  • Skiva rödlök tunt och lägg i en kastrull. Tillsätt glögg och sjud 7-8 min. Låt svalna i lagen.
  • Skär brödet i 12 tunna skivor och stek gyllene i smör. Bred rikligt med mousse på brödskivorna. Toppa med rödlök, nötter, cornichons och timjan.
Klart!

Näringsvärden, per styck

Energi:

148 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 5 g
Kolhydrater: 7 g
Fett: 11 g
https://www.arla.se/recept/kycklinglevermousse-med-hasselnotter-och-gloggkokt-rodlok/