Kycklinglevermousse med hasselnötter och glöggkokt rödlök
1 tim
•
Arbetstid: 40 min
Buffé
Förrätt
Tillbehör
•
Läcker och lättlagad mousse som får en spännande julsmak med den glöggkokta löken.
Ingredienser
|
Kycklinglever
|
200 g |
|---|---|
|
Schalottenlök
|
½ |
|
Salt
|
½ tsk |
| 25 g | |
| 1½ dl | |
|
Vinbärsgelé
|
1 msk |
|
Salt och svartpeppar
|
|
Rödlök
|
1 |
|---|---|
|
Glögg
|
1 dl |
Till servering:
|
Baguette
|
½ |
|---|---|
| 2 msk | |
|
Rostade hasselnötter
|
25 g |
|
Cornichons
|
12 |
|
Färsk timjan
|
2 kvistar |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per bufféportion
Energi:
172 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per bufféportion | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 1 g |
| Protein: | 12,7 % | 5,4 g |
| Fett: | 54 % | 10,5 g |
| Kolhydrater: | 30,4 % | 12,9 g |