Kycklinglasagne
1 tim
Huvudrätt
Lunch
Matlåda
Frysbar
•
Detta recept på kycklinglasagne är lättlagat och smakrikt för hela familjen. En mustig och gräddig sås med kyckling, champinjoner och purjolök varvas mellan lasagneplattor och riven mozzarella. Skönt att slippa laga två olika såser, här kör vi allt i ett! Servera med en krispig blandad grönsallad.
Karolina Sparring
Kock och receptansvarig Arla Mat
Ingredienser
|
Kycklingbröstfilé
|
600 g |
|---|---|
|
Champinjoner
|
250 g |
|
Purjolök
|
1 |
|
Vitlöksklyftor
|
4 |
| 2 msk | |
|
Tomatpuré
|
2 msk |
|
Torkad rosmarin
|
2 tsk |
|
Sambal oelek
|
1 msk |
|
Konserverade körsbärstomater
|
400 g |
| 5 dl | |
|
Kycklingbuljong
|
1 tärning |
| 150 g | |
|
Färsk basilika
|
1 kruka |
|
Salt och svartpeppar
|
|
|
Lasagneplattor
|
ca 10 |
Till servering:
|
Blandad grönsallad
|
|---|
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
727 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 6,7 g |
| Protein: | 32,1 % | 57,4 g |
| Fett: | 40,3 % | 33,1 g |
| Kolhydrater: | 27,6 % | 49,4 g |