Kycklingköttbullar med rödkålsallad i tunnbröd
45 min
•
Arbetstid: 45 min
Huvudrätt
Lunch
Middag
•
Turkisk falafel översatt till svenska blir vinterutflyktens höjdpunkt!
Ingredienser
|
Kycklingfärs
|
400 g |
|---|---|
| 1½ dl | |
|
Ströbröd
|
½ dl |
|
Salt
|
1 tsk |
|
Svartpeppar
|
1 krm |
| 2 msk |
|
Rödkål
|
100 g |
|---|---|
| 2 dl | |
|
Färsk, riven pepparrot
|
2 msk |
|
Grovrivet äpplen
|
1 dl |
|
Honung
|
1 tsk |
|
Salt
|
2 krm |
|
Hackad färsk dill
|
2 msk |
|
Tunnbröd
|
skivor |
|---|---|
|
Salladsblad
|
|
|
Klyftor av äpplen
|
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
419 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 1,8 g |
| Protein: | 24,2 % | 25 g |
| Fett: | 65 % | 30,8 g |
| Kolhydrater: | 10,8 % | 11,2 g |