Kycklingköttbullar med rödkålsallad i tunnbröd

45 min Huvudrätt Lunch Middag
Kycklingköttbullar med rödkålsallad i tunnbröd

Turkisk falafel översatt till svenska blir vinterutflyktens höjdpunkt!

Ingredienser

Kycklingfärs
400 g
1½ dl
Ströbröd
½ dl
Salt
1 tsk
Svartpeppar
1 krm
2 msk
Rödkål
100 g
2 dl
Färsk, riven pepparrot
2 msk
Grovrivet äpplen
1 dl
Honung
1 tsk
Salt
2 krm
Hackad färsk dill
2 msk
Tunnbröd
skivor
Salladsblad
Klyftor av äpplen

Gör så här

  • Blanda grädde och ströbröd och låt svälla 5-10 min. Rör ner färs, salt och peppar. Forma till små köttbullar och stek dem på medelvärme i smör 3-5 min.
  • Strimla kålen fint och blanda med crème fraiche och övriga ingredienser.
  • Fördela salladsblad, kycklingköttbullar, rödkålssallad och äppleklyftor på tunnbröden.
  • Vik ihop och vira in i servetter eller smörgåspapper.
Klart!

Näringsvärden, per portion exklusive tillbehör

Energi:

630 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 31 g
Kolhydrater: 53 g
Fett: 32 g
https://www.arla.se/recept/kycklingkottbullar-med-rodkalsallad-i-tunnbrod/