Kycklinggryta med kardemumma

Kycklinggryta med kardemumma

Betyg

(123 st)

Snabblagad kycklinggryta med spännande smak. Passar perfekt till både vardag och fest.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • 500 g kycklinglårfilé
  • 2 vitlöksklyftor
  • Arla® Svenskt Smör Normalsaltat 82%
  • ½ tsk salt
  • 2½ dl Kelda® mellangrädde Mellangrädde 27%
  • ½ tärning hönsbuljong
  • ½ tsk krossade kardemummakärnor
  • 1 tsk kinesisk soja
  • 1 tsk sambal oelek
  • rivet skal och pressad saft av ½ apelsin
  • ½ dl hackad färsk persilja

Gör så här:

Gör så här:

Skär kycklingen i bitar. Skala och grovhacka vitlöken. Bryn kycklingen runt om i smör i en stekpanna, tillsätt salt och vitlök. Blanda grädde, buljongtärning, kardemumma, soja, sambal oelek, apelsinskal och -saft i en gryta. Lägg i kyckling och vitlök. Låt koka under lock ca 10 min. Rör ner persilja.

Näringsvärden, per portion exklusive tillbehör

  • Energi: 365 kcal
  • Protein: 26 g
  • Kolhydrater: 28 g
  • Fett: 4 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem