Kycklinggryta med kardemumma

Kycklinggryta med kardemumma

20 min Huvudrätt
Snabblagad kycklinggryta med spännande smak. Passar perfekt till både vardag och fest.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/kycklinggryta-med-kardemumma/

Gör så här

  • Skär kycklingen i bitar. Skala och grovhacka vitlöken.
  • Bryn kycklingen runt om i smör i en stekpanna, tillsätt salt och vitlök.
  • Blanda grädde, buljongtärning, kardemumma, soja, sambal oelek, apelsinskal och -saft i en gryta.
  • Lägg i kyckling och vitlök. Låt koka under lock ca 10 min. Rör ner persilja.
  • Servera med bulgur, gärna blandat med russin och rostad mandel.
Klart!
Energi:

365 kcal

Protein: 26 g
Kolhydrater: 28 g
Fett: 4 g

Ingredienser

Kycklinglårfilé
500 g
Vitlöksklyftor
2
Svenskt Smör från Arla®
Salt
½ tsk
2½ dl
Hönsbuljong
½ tärning
Krossade kardemummakärnor
½ tsk
Kinesisk soja
1 tsk
Sambal oelek
1 tsk
Apelsin
rivet skal och pressad saft av ½
Hackad färsk persilja
½ dl