Kycklinggryta med dadlar

Kycklinggryta med dadlar

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(150 st)

Mustig, sötsyrlig gryta med dadlar som är perfekt att bjuda på. Gör gärna dubbel sats och frys in om det blir över.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Ta bort recept' : 'Spara recept' }}
Liknande recept
Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

  • 3 dl ris

Gör så här

Gör så här

Koka riset enligt anvisning på förpackning. Skär kycklinglårfiléerna i halvor. Skala löken. Dela och kärna ur dadlarna. Bryn kyckling och lök i smör i en stekpanna. Blanda grädde, soja, buljongtärning och balsamvinäger i en gryta. Lägg i kyckling och lök. Låt koka under lock ca 5 min. Lägg i dadlar och persilja och koka 1 min. Servera grytan med riset.

Näringsvärden, per port inkl ris

  • Energi: 545 kcal
  • Protein: 32 g
  • Kolhydrater: 50 g
  • Fett: 24 g

Skriv ut

Källa:

Andra goda förslag