Kycklingfilé med smörfrästa grönsaker

45 min Huvudrätt Lunch Middag Varmrätt
Kycklingfilé med smörfrästa grönsaker

Kycklingfilé smakar extra gott grillad. Här serverad tillsammans med vackra grönsaker och en underbar pepparrotssås.

Ingredienser

Kycklingbröstfilé
500 g
2 msk
Salt
1 tsk
Svartpeppar
1 krm
Paprikor, gärna olika färger
2
Rödlökar
2
Morot
200 g
Vita bönor à ca 400 g
1 burk
Salt
½ tsk
Grovt hackad färsk basilika
1 dl

Sås:

2 dl
Riven pepparrot
1 msk
Strösocker
1 tsk
Vitvinsvinäger
2 tsk
Grovt bröd i skivor
ca 100 g

Gör så här

  • Blanda smör-&rapsolja, salt och peppar. Pensla kycklingfiléerna med blandningen och stek eller grilla dem ca 4 min på varje sida.
  • Skär paprikorna i grova strimlor. Skala lök och morötter. Skär löken i klyftor och morötterna i tunna skivor.
  • Skölj bönorna och låt dem rinna av.
  • Fräs grönsakerna i en stor stekpanna eller wok. Smaka av med salt. Blanda ner bönor och basilika strax innan servering.
  • Blanda ingredienserna till såsen.
  • Servera kycklingen med grönsaker, sås och grovt bröd.
Klart!

Näringsvärden, per portion inklusive tillbehör

Energi:

425 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 40 g
Kolhydrater: 34 g
Fett: 11 g
https://www.arla.se/recept/kycklingfile-med-smorfrasta-gronsaker/