Kycklingfilé med dragonpotatis och bearnaisesås

Kycklingfilé med dragonpotatis och bearnaisesås

1 tim Huvudrätt
Hasselbackspotatis med smak av dragon passar utmärkt till denna lättlagade kycklingrätt. Serverad med bearnaise och grönsaker är det en riktig festrätt.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/kycklingfile-med-dragonpotatis-och-bearnaisesas/

Gör så här

Hasselbackspotatis:
  • Sätt ugnen på 225°.
  • Skala potatisarna. Skär dem i tunna skivor men inte helt igenom, det går lätt om man lägger dem mot kanten av en skärbräda eller i en träslev.
  • Lägg potatisarna med den skivade sidan upp i en ugnssäker form. Blanda smör-&rapsolja med dragon och salt. Pensla potatisarna med smöret.
  • Stek i mitten av ugnen ca 30 min.
  • Bryn kycklingen i smör-&rapsolja, salta och peppra. Lägg dem i en ugnssäker form och ställ in i ugnen.
  • Strö osten över potatisen och tillaga den och kycklingen ca 15 min.
  • Skala löken och skär den i klyftor. Halvera tomaterna.
  • Fräs lök och haricots verts i smör-&rapsolja i en stekpanna. Tillsätt tomaterna. Salta och peppra.
  • Servera kyckling och potatis med grönsaker och bearnaisesås.
Klart!
Energi:

535 kcal

Protein: 36 g
Kolhydrater: 32 g
Fett: 28 g

Ingredienser

Hasselbackspotatis:
Jämnstora potatis
800 g
2 msk
Torkad dragon
1 tsk
Salt
1 tsk
Rödlök
1
Färsk haricots verts
150 g
Körsbärstomater
100 g
Bearnaisesås, till servering
2 dl