Kycklingfilé med dragonpotatis och bearnaisesås

Kycklingfilé med dragonpotatis och bearnaisesås

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(266 st)

Vällagade och riktigt goda kycklingfileér med bearnaise. Gratinerad hasselbackspotatis och kyckling tillagas i ugnen och bjuds med en klick sås.

Liknande recept
Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

Gör så här

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°.
  2. Skala potatisen och skär i tunna skivor men inte helt igenom. Lägg dem med den skivade sidan upp i en ugnssäker form.
  3. Blanda smör-&rapsolja med dragon och salt. Pensla potatisen med blandningen och stek den i mitten av ugnen ca 30 min.
  4. Bryn kycklingfiléerna i smör-&rapsolja, salta och peppra. Lägg dem i en ugnssäker form och ställ in i ugnen.
  5. Strö osten över potatisen och tillaga den och kycklingen ytterligare 15 min.
  6. Skala löken och skär den i klyftor. Fräs lök och haricots verts i smör-&rapsolja i en stekpanna. Tillsätt tomaterna delade i halvor, salta och peppra.
  7. Servera kycklingfiléerna med dragonpotatis, grönsaker och sås.

Näringsvärden, per port

  • Energi: 535 kcal
  • Protein: 36 g
  • Kolhydrater: 32 g
  • Fett: 28 g

Skriv ut

Källa: