Kycklingfilé i ugn

40 min Huvudrätt Middag
Kycklingfilé i ugn

Kycklingfilé och potatisgnocchi i ugn med smak av pesto och mozzarella. Extra gott blir det om du gör din alldeles egna pesto, men ibland är det skönt att ta genvägar genom att köpa en på burk. Gott till både vardag och fest!

Ingredienser

Kycklingbröstfiléer
4
Salt
1 tsk
Svartpeppar
1 krm
1 msk
Potatisgnocchi
400 g
Babyspenat
65 g
5 dl
Pesto
¾ dl
Balsamvinäger
1 msk
Kycklingfond
1 msk
100 g
Färsk basilika
1 kruka

Sallad:

Röd paprika
1
Zucchini
1
Liten rödlök
1
Cocktailtomater
125 g
Rucola
70 g
Citronsaft
1 msk
Salt
1 krm

Gör så här

  • Sätt ugnen på 200° eller 180° varmluft.
  • Krydda kycklingen med salt och peppar. Bryn den i smör i en stekpanna. Lägg i en ugnssäker form. Blanda ner potatisgnocchi och spenat.
  • Vispa ihop grädde, pesto, vinäger, fond och ost. Häll såsen över kyckling och gnocchi. Tillaga i mitten av ugnen ca 20 min eller tills kycklingen har en innertemperatur på 72°.

Sallad:

  • Skär paprika, zucchini och rödlök i små bitar. Halvera tomaterna. Lägg ruccola i en skål och blanda ner i grönsaker. Pressa över citron.
  • Toppa kycklingen med färsk basilika och servera med salladen.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per port

Energi:

748 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per port
Fiber: - 3,9 g
Protein: 28,3 % 52,1 g
Fett: 45 % 38 g
Kolhydrater: 26,7 % 49,2 g
https://www.arla.se/recept/kycklingfile-i-ugn/