Kycklingcouscous sweet chili

15 min Huvudrätt Lunch Middag Varmrätt
Kycklingcouscous sweet chili

Medan couscousen sväller gör du den sötsyrliga kycklingen.

Ingredienser

Couscous
4 dl
Hönsbuljong
4 dl
Kycklingbröstfilé
500 g
Purjolökar
2
Vitlöksklyftor
2
Apelsinjuice
2 dl
Sweet chilisås
¾ dl
Hönsbuljong
1 tärning
Japansk soja
1 tsk
2 dl

Gör så här

  • Koka upp buljong och rör i couscous. Lägg på locket och ställ kastrullen åt sidan ca 6 min.
  • Skär kycklingfiléerna i tärningar och purjolöken i strimlor. Skala och hacka vitlöksklyftorna.
  • Bryn kycklingen i smör i en stekpanna. Fräs vitlök och purjolök.
  • Tillsätt juice, sweet chilisås, buljongtärning, soja och kyckling. Låt koka några min.
  • Ta pannan från värmen och rör i hälften av yoghurten. Smaka av med salt.
  • Rör couscousen fluffig. Servera med kycklingen och resten av yoghurten.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per port

Energi:

564 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per port
Fiber: - 6,7 g
Protein: 31,1 % 43,2 g
Fett: 12,7 % 8,1 g
Kolhydrater: 56,2 % 78,1 g
https://www.arla.se/recept/kycklingcouscous-sweet-chili/